Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Προσφυγή κατά Ελλάδας στην ΕΕ για ΟΠΑΠ

Προσφυγή κατά Ελλάδας στην ΕΕ για ΟΠΑΠ & ρυθμίσεις στα τυχερά παιχνίδια
Νέα προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Ελλάδας, με αφορμή τις ρυθμίσεις για τον ΟΠΑΠ και την αγορά τυχερών παιχνιδιών, κατέθεσαν σήμερα η Remote Gambling Association (RGA) και η European Gaming and Betting Association (EGBA), οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους ομίλους διεθνώς στα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου.

Σύμφωνα με την προσφυγή, η Ελλάδα παραβιάζει τους κοινοτικούς κανονισμούς με σειρά αποφάσεων που διέπουν την εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών. Κατ' αρχάς, θεωρούν πως οι ρυθμίσεις μέσω των οποίων μπλοκάρονται οι ιντερνετικές διευθύνσεις (IPs) των εταιρειών στοιχηματισμού που δεν είχαν καταθέσει αιτήσεις τον Δεκέμβριο του 2012 παραβιάζουν το άρθρο 56 της Συνθήκης της Ε.Ε. και το δικαίωμα παροχής και λήψης πληροφοριών.

Επιπλέον, θεωρούν πως παραβιάζονται οι κοινοτικές οδηγίες και με την επέκταση και στο Διαδίκτυο του μονοπωλίου που έχει ο ΟΠΑΠ στη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω δικτύου συνεργατών. Ο ΟΠΑΠ έχει αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής του αθλητικού στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου μέχρι το 2020 και σε άλλους τομείς (πόκερ και καζίνο) μέχρι το 2030.

Οι δύο οργανώσεις θεωρούν, επίσης, πως παραβιάζονται οι κοινοτικοί κανονισμοί με την κατάργηση των προσωρινών αδειών που είχαν λάβει οι εταιρείες διαδικτυακού στοιχήματος από την Επιτροπή Παιγνίων εν αναμονή της διαδικασίας πλήρους αδειοδότησης. Από τον Αυγουστο του 2011 όπου ψηφίστηκε ο νόμος για τα τυχερά παιχνίδια δεν έχει γίνει τίποτα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία πλήρους αδειοδότησης των εταιρειών Διαδικτυακού Στοιχήματος, υποστηρίζουν.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως η Επιτροπή Παιγνίων θα αρχίσει να μπλοκάρει τις ιντερνετικές διευθύνσεις των εταιρειών διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών που δεν είχαν καταθέσει αιτήσεις για προσωρινή άδεια, ανεξάρτητα από το αν έχουν αντίστοιχη άδεια σε άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. Υπενθυμίζεται πως εξαιτίας της αναταραχής με την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για τα τυχερά παιχνίδια μέσω Διαδικτύου έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά γνωστά ονόματα του κλάδου όπως η Betfair και η William Hill.  
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου