Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΕΛΠΕ: Στα €8,50 αυξάνει τιμή-στόχο η IBG Σε αύξηση της τιμής-στόχου της μετοχής των ΕΛΠΕ στα €8,50 από €7,50 προχωρά η ΙΒG. Υποβαθμίζει την σύσταση σε "hold" από "accumulate". Προβλέπει ζημίες €48 εκατ. το α' τρίμηνο. Στα €42,4 εκατ. θα διαμορφωθούν τα EBITDA.

ΕΛΠΕ: Στα €8,50 αυξάνει τιμή-στόχο η IBG* Υποβαθμίζει σύσταση σε
Στα €8,50 από €7,50 πριν αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής των ΕΛΠΕ η Investment Bank of Greece, σε έκθεση της με ημερομηνία 27 Μαϊου στην οποία υποβαθμίζει τη σύσταση σε “hold” από “accumulate”.

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η αύξηση της τιμής – στόχου αντανακλά τη μείωση του κεφαλαιακού κόστους λόγω της διολίσθησης των αποδόσεων των ελληνικών κρατικών ομολόγων.

Σημειώνει ακόμα ότι τα ΕΛΠΕ έχουν βελτιώσει τον ισολογισμό τους σε ένα ιδιαίτερο δύσκολο περιβάλλον χρηματοδότησης, καταφέρνοντας να αναχρηματοδοτήσουν περίπου €1,7 δισ.

H Ιnvestment Bank of Greece αναμένει ότι τα αποτελέσματα α’ τριμήνου των ΕΛΠΕ θα είναι αδύναμα, λόγω της υποχώρησης της εγχώριας ζήτησης και το έκτακτου κόστους για το διυλιστήριο της Ελευσίνας.

Αναλυτικά, προβλέπει καθαρές ζημίες €48 εκατ. έναντι καθαρών κερδών €71 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και EBITDA €42,4 εκατ. , μειωμένα κατά 40% σε ετήσια βάση.

Τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου την Πέμπτη, 30 Μαϊου.

 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου