Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΑΣΚΕ-ΕΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ




Συνάδελφοι,

Η εντολή της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων της ΕΚΟ στις 31/3/13 δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την διατήρηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που έχουμε. Πραγματικά ή Φαινομενικά αδιέξοδα στο δρόμο για την υπογραφή της δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσουν.

Η ΠΕΠ.ΕΚΟ  δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση να υπογράψει Σύστημα Ατομικών Αμοιβών για τους Εργαζόμενους, όσο κι αν η Διοίκηση το ονομάζει «Συλλογική Σύμβαση» κι υποκρίνεται ότι ενδιαφέρεται για την υπογραφή της και για την αποφυγή της εφαρμογής της μετενέργειας.

Μόνη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μπορεί να διαπραγματευτεί και να υπογράψει το Σωματείο μας είναι η Σύμβαση που έχουμε, η οποία διέπει τη σχέση Εργασίας, σεβόμενη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις και των 2 συμβαλλομένων μερών (Εργαζομένων και Εταιρίας).
Για την υπεράσπισή της θεωρούμε ότι κάθε διαπραγμάτευση (βασιζόμενη σε ποσοστά οριζόντιων αμοιβών) είναι θεμιτή και βασικά επιβεβλημένη και υποχρεώνει τη διαπραγματευτική ομάδα του Σωματείου να την υποστηρίξει σαν ένα Σώμα, όπως αντίστοιχα, αν οι διαπραγματεύσεις δεν αποφέρουν καρπούς, επίσης Ενωμένοι θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε με Ομοψυχία & Αγώνα.



Γι αυτό το σκοπό, συνεχίζουμε να προσπαθούμε – κύρια – για τη δική μας (Συνδικαλιστική)  Ενότητα στην ΠΕΠ.ΕΚΟ και ταυτόχρονα για την Συνεργασία όλων των Συνδικαλιστικών Παρατάξεων και Σωματείων, στον Όμιλο και στον Κλάδο, με σκοπό την αντίσταση στα σχέδια που Κυβέρνηση κι Εργοδότες υλοποιούν σε όλη την Ελλάδα.

Συνάδελφοι, η Απεργία είναι το μεγαλύτερο υποχρεωτικό και ύστατο μέσο για όλους τους Εργατικούς Αγώνες,

Όμως, κάτω όμως από το βάρος των πρωτοφανών Αλλαγών κύρια

στην Εργασιακή Νομοθεσία,
στην Εργοδοτική Νοοτροπία, καθώς και
στην Συνδικαλιστική «Καλομαθημένη από τις Διοικήσεις» έως τώρα Πρακτική, αλλά και στα «μεγάλα λόγια» που συχνά περιέχουν άρνηση για ουσιαστική ανάληψη ευθυνών και προτάσεων,

με υπευθυνότητα, θάρρος κι ενότητα, οφείλουμε να εξαντλήσουμε τη διαπραγματευτική δυνατότητα.

Πάνω από κάθε πρόταση και συνδικαλιστική δυνατότητα του Δ.Σ. της ΠΕΠ.ΕΚΟ, θα είναι η απόφαση όλων των Εργαζομένων, στην Γενική Συνέλευση που πρέπει να γίνει άμεσα γι αυτό το σκοπό.



ΠΑΣΚΕ-ΕΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου