Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κόντρα κυβέρνησης - ΣΕΒ για το επιδόμα γάμου



Οι κοινωνικοί εταίροι λίγο πριν εκπνεύσει η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας κάνουν την ύστατη προσπάθεια, ώστε στην υπογραφή της νέας να καλύπτονται όλοι οι θεσμικοί όροι, μαζί και το επίδομα γάμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το real, οι εργοδοτικές οργανώσεις αναμένεται να προτείνουν το επίδομα να διατηρηθεί για τον έναν εκ των δυο συζύγων που εργάζονται στην ίδια επιχείρηση ή την μείωση του, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη νέα σύμβαση.

Από την πλευρά τους πάντως τα συνδικαλιστικά στελέχη επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν την χορήγηση του επιδόματος μόνο στον ένα εκ των δύο συζύγων, την μείωση του ή ενδεχόμενη μετατροπή του από ποσοστό 10% επί του μισθού που είναι σήμερα, σε σταθερό ποσό.

Επίσης, σήμερα λήγει η μετενέργεια για περίπου 45 κλαδικές συμβάσεις, αλλάζοντας επί τα χείρω τα οικονομικά δεδομένα για περίπου ένα εκατομμύριο μισθωτούς.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως οι μηνιαίες αποδοχές τους είναι εξαιρετικά πιθανό να μειωθούν 20% κατά μέσο όρο, αφού οι νέες συμφωνίες που θα προκύψουν μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων θα γίνουν με μοναδικό όριο τα 586 ευρώ του κατώτατου μισθού.
  
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου