Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σε υψηλό 5 εβδομάδων και πάνω από τα 96 δολάρια η τιμή του αργού



Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του πετρελαίου, καθώς η μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, το πιο αδύναμο δολάρια αλλά και τα ισχυρά στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές τήν οδήγησαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων και πάνω από τα 96 δολάρια το βαρέλι.

Η τιμή του αργού ενισχύθηκε παρά το γεγονός ότι τα συνολικά αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έφτασαν τα 395,5 εκατ. βαρέλια. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο εβδομαδιαίας προσφοράς από το 1982, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1 δολάριο ή 1,1% στα 96,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Ήταν το υψηλότερο επίπεδο για το πιο ενεργό συμβόλαιο από τις 2 Απριλίου, σύμφωνα με την FactSet.

ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων των αποθεμάτων αργού 

Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 0,23 εκατ. βαρέλια στα 395,514 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. 

Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 0,91 εκατ. βαρέλια στα 215,074 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 0,3 εκατ. βαρέλια. 

Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, αυξήθηκαν κατά 1,812 εκατ. βαρέλια στα 117,564 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για άνοδο κατά 0,4 εκατ. 

Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων αυξήθηκε στο 87% από 84,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στο 84,8%.


ΠΗΓΗ:.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου