Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2013 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας η προγραμματισμένη ημερίδα την οποία συνδιοργανώσαμε από κοινού με το ΕΛΙΝΥΑΕ.



Πραγματοποιήθηκε στις 14/5/2013 στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας η προγραμματισμένη ημερίδα την οποία συνδιοργανώσαμε από κοινού με το ΕΛΙΝΥΑΕ.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν οι διοικήσεις των σωματείων της δύναμης του ΕΚΕ-ΔΑ καθώς και οι επιτροπές υγιεινής και ασφάλειας πολλών εργασιακών χώρων.

Επίσης παραβρέθηκε η Διευθύντρια της Τεχνικής Επιθεώρησης κα Ζωγράφου και ο Ιατρός Εργασίας του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου κος Κωστόπουλος.

Η ημερίδα είχε σκοπό την έναρξη και επίσημα πλέον της αμφίδρομης συνεργασίας μεταξύ ΕΚΕ-ΔΑ και ΕΛΙΝΥΑΕ.

Μία συνεργασία που έχει να κάνει με την ίδρυση παρατηρητηρίου που θα στεγάζεται στο Εργατικό Κέντρο και σκοπό θα έχει την καταγραφή των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους εργασιακούς χώρους από τον μικρότερο έως τον μεγαλύτερο, με προοπτική την πρόληψη και την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Επίσης την δημιουργία Ιατρείου Εργασίας μέσα στο Εργατικό Κέντρο όπου θα εξετάζονται εργαζόμενοι οι οποίοι υποψιάζονται ότι η πάθηση ή η νόσος που τους ταλαιπωρεί προέρχεται από την εργασία τους.

Στόχος μας η καταγραφή της πρώτης επαγγελματικής ασθένειας.

Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημα είναι δύσκολο καθώς ανάλογη προσπάθεια δεν έχει επιχειρηθεί στο παρελθόν.

Ευελπιστούμε όμως με την θέληση και την προσπάθεια όλων, να ξεκινήσουμε και να δημιουργήσουμε τα πρώτα ορατά οφέλη για τους εργαζόμενους του Θριασίου Πεδίου, για όλα εκείνα τα θέματα που άπτονται της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας. 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου