Σάββατο 27 Απριλίου 2013

«Μπλόκο» σε σχέδιο συνεργασίας ΔΕΗ-Κοπελούζου




Προσωρινή αναστολή στα σχέδια της διοίκησης της ΔΕΗ να συνεργαστεί με τον όμιλο Κοπελούζου για την ανάπτυξη δικτύου καταστημάτων Franchise με πλειοψηφική συμμετοχή του ιδιώτη, πέτυχε η Ένωση Διοικητικού Προσωπικού της ΔΕΗ. 

Όπως καταγγέλλει η ΕΔΟΠ σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της επιχείρησης έφερε "εν κρυπτώ" προς έγκριση στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΔΕΗ τη συνεργασία αυτή, τη στιγμή που δεν συμμετέχουν ακόμη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων καθώς μόλις ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής τους. 

Το γεγονός αυτό πρόβαλαν εξ άλλου στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό, προκειμένου να ανασταλεί η συζήτησή του και η λήψη απόφασης. Μάλιστα η ΕΔΟΠ αφήνει αιχμές και κατά της ηγεσίας της συνδικαλιστικής οργάνωσης ΓΕΝΟΠ (πρόεδρος Νίκος Φωτόπουλος) η οποία μέχρι στιγμής και σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες περιπτώσεις κράτησε το θέμα πολύ χαμηλά στην «ατζέντα» της.
Την ετεροβαρή αυτή συνεργασία και τις επιπτώσεις που θα είχε για τη ΔΕΗ, είχε αποκαλύψει το Εuro2day.gr, το οποίο δέχτηκε αγωγές ύψους 6 εκατομμυρίων από τον όμιλο Κοπελούζου. Η υλοποίηση του μνημονίου ΔΕΗ - Κοπελούζου είχε περιέλθει σε «ύπνωση» την τελευταία διετία, ενώ εντύπωση προκαλεί η αιφνιδιαστική προώθηση της συνεργασίας, χωρίς να είναι γνωστό αν αυτή θα έχει την αρχική της μορφή, ή έχει τροποποιηθεί το περιεχόμενό της. 

Η ανακοίνωση της ΕΔΟΠ ΔΕΗ: 

«Έχει καταγραφεί η αντίδρασή μας στο κοινοπρακτικό σχήμα Silcio συμφερόντων Κοπελούζου και ΔΕΗ, με ποσοστά 51% και 49% αντίστοιχα για φωτοβολταϊκά στις στέγες. 

• Η αντίδρασή μας τότε ωφέλησε τη ΔΕΗ, γιατί όχι μόνο δεν υπήρχε υποδομή για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών, αλλά και γιατί δεν υπάρχει πλέον ενδιαφέρον για αυτή την επένδυση λόγω της μείωσης των τιμών στα φωτοβολταϊκά. Και ενώ πιστεύαμε όλοι ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει, ξαφνικά η Διοίκηση της ΔΕΗ, έφερε προς ψήφιση στο Δ.Σ. της ΔΕΗ πρόταση για νέο κοινοπρακτικό σχήμα με την δημιουργία καταστημάτων Franchise Ομίλου Κοπελούζου-ΔΕΗ, προκειμένου να πωλούν ενεργειακά προϊόντα!!! Άραγε ποια ενεργειακά προϊόντα θα πουλάμε και τι προσφέρει η άλλη πλευρά; 

• Θα είμαστε, δηλαδή εταίροι και στο φυσικό αέριο που προμηθεύεται ο Όμιλος Κοπελούζου ή λόγω του κλεισίματος πολλών καταστημάτων της εμπορίας και της έλλειψης προσωπικού θα γίνει άρον-άρον, όλη η μετάβαση της εμπορίας και των καταναλωτών στα καταστήματα αυτά που αφεντικό θα είναι ο Κοπελούζος, ενώ τα δικά μας αναγκαστικά θα βάλουν λουκέτο; 

Η ΕΔΟΠ-ΔΕΗ με παρέμβαση της, λίγο πριν ξεκινήσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ, ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, να μην συζητηθεί το θέμα αυτό μέχρι να εκλεγούν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να δούμε την σύμβαση συνεργασίας αλλά και να ενημερωθεί επισήμως το Συνδικάτο. 

Ο κύριος Ζερβός έκανε δεκτό το αίτημα για αναβολή του θέματος, ενώ η ΕΔΟΠ εξέφρασε την δυσφορία της για την εν κρυπτώ και παραβύστω λειτουργία των διοικούντων, αλλά έκανε σαφή την αντίθεσή της σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο συνεργασίας, αφού όφελος θα έχει μόνο ο όμιλος Κοπελούζου. 

Μια τέτοια εξέλιξη θα μας βρει απέναντι, ενώ θα προκαλέσει μεγάλες τριβές σε μία εποχή που η ΔΕΗ βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα. Το τελευταίο ας το προσέξουν καλά οι αρμόδιοι. Τέλος η ΓΕΝΟΠ έχει ενημερωθεί για το μείζον αυτό θέμα και ποια είναι η θέση της;" 
 ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου