Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ Α.Ε.Ε.



Συναδέλφισσες,Συνάδελφοι

Την 1η Μαΐου του 1886 τα εργατικά συνδικάτα  στο Σικάγο ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας ωράριο εργασίας στις 8 ώρες και καλύτερες συνθήκες εργασίας.Η 1η Μάη είναι μέρα ορόσημο για τους αγώνες των εργαζομένων.
Οι αιματοβαμμένες εξεργέσεις των εργατών στο Σικάγο και αργότερα των ελλήνων εργαζομένων το 1892,εξασφάλισαν τα σημαντικότερα δικαιώματα τα οποία κατοχυρώθηκαν με νόμους,που σήμερα έρχονται να καταργήσουν.
   Αυτή την 1η Μάη του 2013 θα πρέπει όλοι να θυμηθούμε!!!!
Να προβληματιστούμε, για ποιο λόγο αφήσαμε αυτές οι θυσίες να πάνε χαμένες.

Να οργανωθούμε, για να αντιμετωπίσουμε την κατάργηση και τον αφανισμό όλων των δικαιωμάτων μας ,την ανεργία ,τη φτωχοποίηση, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

Η Διοίκηση βρήκε πρόσφορο έδαφος, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τους νόμους του μνημονίου,να διαλύσει τα πάντα: Συμβάσεις , Εσωτερικούς κανονισμούς, Ωράρια εργασίας
Καταστρέφει τα πάντα απειλώντας ότι θα πάει τους εργαζόμενους στη μετενέργεια. Απειλεί και εκβιάζει ισχυριζόμενη, ότι φταίει η κρίση και ότι υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι, που ευχαρίστως θα δούλευαν στη θέση μας για 500 ευρώ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι για την κρίση!!
Να αγωνιστούμε, για να επανακτήσουμε, όλα τα θεσμικά δικαιώματα, που μας κατάργησε η Τρόικα και η κυβέρνηση των εφιαλτών!!
Να αγωνιστούμε ακόμη μια φορά για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, το ΣΥΝΤΑΓΜΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ και ώρα 11:00
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και ώρα 10:30


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου