Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Μετά τις δηλώσεις του προέδρου των ΕΛΠΕ Χρ. Κομνηνού στο πρακτορείο ΑΝΑΤΟΛΗ, όπου μίλησε για την δυνατότητα των ΕΛΠΕ να προμηθεύσουν diesel την Τουρκία, πρόεκυψε και πρόσκληση προς Τουρκικά κεφάλαια να συμμετάσχουν στην αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ χαρακτηρίζοντας μια τέτοια κίνηση ευπρόσδεκτη.
 Όλοι γνωρίζουμε το αυτονόητο. Τα ΕΛΠΕ είναι και αποτελούν στρατηγικής σημασίας εταιρεία.
 Μας είναι αδιανόητο την ώρα που θέματα όπως η ΑΟΖ και παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι ανοικτά καθημερινά , να μιλάει ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ για εκποίηση της εταιρείας,  που είναι προμηθευτής καυσίμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε Τούρκικα συμφέροντα .
 Ο Πρόεδρος των ΕΛΠΕ έχει τοποθετηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο .Τελικώς είναι εξουσιοδοτημένος να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις που αφορούν την πρόσκληση τουρκικών εταιρειών στην διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ ;
 Αυτού του είδους τα ζητήματα είναι πολιτικές αποφάσεις .
 Κατανοούμαι τι σημαίνει κρίση , άλλα αυτή η κατηφόρα πρέπει να σταματήσει.
 Υπενθυμίζεται ότι τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν στην διαδικασία παραχώρησης από το ΥΠΕΚΑ των θαλασσίων οικοπέδων στον Πατραϊκό Κόλπο για την ερεύνα και παραγωγή  υδρογονανθράκων. Ως εκ τούτου δεν μπορούν να αποτελέσουν το “όχημα “ για “συνεκμετάλλευση”.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν  επικίνδυνες  ενέργειες .

Είναι ώρα ευθύνης για όλους .

                                                                                                     ΠΑΣΚΕ  EΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου