Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο Στουρνάρας προανανγέλει πτωση των τιμών και καταρευση του εμπορίου


Στο παρακάτω video o κ Στουρνάρας προαναγγέλλει αρνητικό πληθωρισμό  για το 2013 και μάλιστα το εμφανίζει ως στόχο της κυβέρνησης για φέτος μέσω το οποίου θα πέσουν οι τιμές. Πρόκειται για την πεμπτουσία του δόγματος του Νεοφιλευθερισμού που είναι  η πρόκληση του καθοδικού Σπιραλ  θανάτου και αυτοκαταστροφής
Ο Αρνητικος  πληθωρισμός αποπληθωρισμός προκαλεί κατάρρευση ακομη και των υγειών επιχειρήσεων. Αρχικά  πλήττει αυτές που σχετίζεται με το εμπόριο και σταδιακά της παραγωγικές μονάδες. Αυτές οι επιχειρήσεις οδηγούνται στο λουκέτο .παράγουν άνεργους  και δεν πληρώνουν φόρους οδηγώντας σε νέα κατάρρευση των εσόδων.
Το μοντέλο επιτρέπει σε όσους εμπορεύονται κρίσιμα  αγαθά όπως καύσιμα φάρμακα και αγαθά πρώτης ανάγκης (ψωμί βασικά τροφιμα) να κρατήσουν τις τιμές τους ψηλά  γιατί μπορούν. Και μπορούν κυρίως γιατί μειώνεται ο ανταγωνισμός που δέχονται  καθώς κλείνουν οι  ανταγωνιστές τους. Σε δεύτερο χρόνο τους επιτρέπει να τις αυξήσουν τις τιμές  καθώς δημιουργούνται συνθήκες μαύρης αγοράς  και καρτελ  τοπικά. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου