Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη


Κοιτάσματα υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη
Την εκτίμηση για ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης αλλά και στο Ιόνιο Πέλαγος έκανε ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Μάκης Παπαγεωργίου.
Ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα ενέργειας μιλώντας στο συνέδριο της International Herald Tribune έκανε λόγο για «σοβαρό ενεργειακό σχεδιασμό» από την πλευρά της χώρας και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό της ρόλο και γίνεται πια σημείο αναφοράς στον ενεργειακό χάρτη».
Περιέγραψε τα βήματα που έχουν γίνει στο θέμα των ερευνών υδρογονανθράκων: «Ηδη έχουν υπάρξει σημαντικά ευρήματα υδρογονανθράκων ?και συγκεκριμένα φυσικού αερίου? υπεράκτια της Κύπρου και του Ισραήλ. Θεωρούμε όμως ότι τα ελπιδοφόρα κοιτάσματα μπορεί να επεκτείνονται και δυτικότερα, νότια της Κρήτης και στο Ιόνιο. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να αποκτήσουμε μια επαρκή εικόνα για την τεχνική και εμπορική δυνατότητα αξιοποίησης των εγχώριων υδρογονανθράκων. Θα αξιοποιήσουμε την εμπειρία της Κύπρου και του Ισραήλ που προηγούνται χρονικά και θα εξαντλήσουμε όλες τις ευκαιρίες για συνέργειες και συνεργασίες».
Μάλιστα ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι η τριμερής συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ εκτός από την ηλεκτρική διασύνδεση επεκτείνεται και στα θέματα του φυσικού αερίου. Πέραν των ερευνών ο υφυπουργός μίλησε και για τις αποκρατικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας αλλά και την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας και τη στήριξη που παρέχει η χώρα μας στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου TAP. 
ΠΗΓΗ:imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου