Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΟΤΟΕ:Διαφωνία με τράπεζες για κλαδική σύμβαση




Απορρίφθηκαν από την ΟΤΟΕ οι προτάσεις των τραπεζών στην πρώτη συνάντηση για την κλαδική σύμβαση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ οι εκπρόσωποι των Τραπεζών ζήτησαν μειώσεις των Κλαδικών αποδοχών των Τραπεζοϋπαλλήλων της τάξεως του 15% με 20% και απαίτησαν κατάργηση θεσμικών δικαιωμάτων με ευελιξίες συμπεριλαμβανομένου του ωραρίου, ενώ ζήτησαν την κατάργηση και άλλων θεσμικών θεμάτων χαρακτηρίζοντάς τα ανενεργά και άνευ σημασίας στις σημερινές συνθήκες. 

Η ΟΤΟΕ απέρριψε το σύνολο της πρότασης των εργοδοτών, ζήτησε αμέσως απόσυρση των προκλητικών απαιτήσεων για να εξασφαλιστεί η συνέχιση των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθεί προτάσεις που ισοπεδώνουν το εισόδημα των τραπεζοϋπαλλήλων και ακυρώνουν στην πράξη την Κλαδική Σ.Σ.Ε, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επεσήμανε στους εκπροσώπους των Τραπεζών ότι, η υπογραφή μιας Κλαδικής Σ.Σ.Ε. πρέπει να είναι όχι μόνο απαίτηση της ΟΤΟΕ, αλλά και δικό τους αίτημα εν’ όψει των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και της ανακεφαλαιοποίησης που βρίσκονται σε εξέλιξη, εάν επιθυμούν οι διαδικασίες αυτές να ολοκληρωθούν σε ένα κλίμα ομαλότητας και συνεννόησης μεταξύ των δύο πλευρών. 

Από την συνάντηση προέκυψε πλήρης διαφωνία συμφωνήθηκε, όμως, να γίνει νέα συνάντηση στις 11 Μαρτίου ημέρα Δευτέρα, στο πλαίσιο μιας νέας προσπάθειας για προσέγγιση και άρση του αδιεξόδου. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου