Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Σήμερα η Συνεδρίαση του ΤΑΙΠΕΔ για τους Τελικούς Όρους του Διαγωνισμού της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ




Συνεδριάζει σήμερα, Πέμπτη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ )με αντικείμενο την έγκριση της σύμβασης πώλησης της ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ και των τελικών όρων της διαγωνιστικής διαδικασίας. Επίσης, θα εγκριθούν οι όροι της σύμβασης για το ακίνητο στην Κασσιώπη Κέρκυρας και οι - κυρίως τεχνικής φύσης - τροποποιήσεις στο διαγωνισμό για το ακίνητο στην περιοχή Αφάντου Ρόδου.
Υπενθυμίζεται πως οι πέντε εταιρείες που υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές για τις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ και προχωρούν στην τελική φάση, είναι οι εξής:
-Gazprom για την ΔΕΠΑ
-Μ&Μ GasCo για την ΔΕΠΑ
-Negusneft (Sintez Group) για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ
-PPF & ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ΔΕΣΦΑ
-Socar για την ΔΕΣΦΑ
Η ρωσική Sintez του Λεονίντ Λεμπέντεφ φέρεται να προσφέρει περί τα 1,9 δισ. ευρώ, ενώ πρόσφατα δημοσιεύματα στον ρωσικό Τύπο τοποθετούν σε ανάλογα μεγέθη και την προσφορά της Gazprom. 
Οι υπόλοιπες υποψήφιες η Socar, κρατική εταιρεία φυσικού αερίου του Αζερμπαϊτζάν, η M&M Gaz (κοινοπραξία των ομίλων Βαρδινογιάννη και Μυτιληναίου) και η ΓΕΚ Τέρνα με τον τσεχικό όμιλο PPF που ενδιαφέρονται μόνο για τον ΔΕΣΦΑ.
Νομικοί σύμβουλοι για την αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ έχουν οριστεί το Νομικό Γραφείο Κουταλίδη και Clifford Chance και ως οικονομικοί σύνβουλοι οι οίκοι 
UBS, Rothschild και Alpha Bank.
Ακόμη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αναμένεται να εγκρίνει σήμερα τη σύμβαση για την παραχώρηση του ακινήτου 490 στρεμμάτων στην Κασσιώπη Κέρκυρας στον αμερικανικό επενδυτικό όμιλο NCH Capital, τον μοναδικό που κατέθεσε προσφορά.
Τέλος, σήμερα θα εγκριθούν και οι τροποποιήσεις στα τεύχη του διαγωνισμού για την έκταση στην Αφάντου Ρόδου συνολικής επιφάνειας 1.858.000 τμ περίπου. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου