Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΕΥΔΑΠ: Μελετά φθηνότερα τιμολόγια Τι θα γίνει με την ιδιωτικοποίηση




Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ σε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι μελετάει την αναδιάρθρωση των 7 τιμολογιακών κλιμακίων της εταιρείας σε 4 για τους καταναλωτές με πρόθεση να μειώσει τις τιμές και να πριμοδοτήσει επιπλέον την κατανάλωση νερού χωρίς απώλεια εσόδων.
Με δεδομένο ότι παρά την κρίση υπάρχει υπερεπάρκεια νερού φέτος, ο τζίρος της εταιρείας αναμένεται να διατηρηθεί σχεδόν στα ίδια με τα περσινά επίπεδα (358 εκατ. ευρώ).
Επίσης θα εξεταστεί από το ΔΣ της ΕΥΔΑΠ αν θα μοιραστεί μέρισμα από την εταιρεία -κι αν γίνει αν θα είναι ανάλογο με αυτό του 2011.
Σύμφωνα με στοιχειά που παρουσίασε ο κ. Σταυρίδης, περίπου 100.000 καταναλωτές δυσκολεύονται να πληρώσουν έναν με δύο λογαριασμούς τον χρόνο, ενώ πάνω από 200.000 οικογένειες, ετησίως, ζητούν διακανονισμούς.
Η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε, επίσης, ότι προχωρά η διαδικασία είσπραξης των τεραστίων χρεών που έχουν οι δήμοι και το δημόσιο (περίπου 523 εκατ. ευρώ οφείλει το δημόσιο και 330 οι δήμοι). Πρωταθλητές στα χρέη είναι το υπουργεία Ανάπτυξης και Αθλητισμού και οι δήμοι Μαραθώνα και Φυλής.
Στη συνέντευξη τύπου ήταν και οι εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης τους έδωσε το λόγο, όπου μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα και ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΔΑΠ.
Ο επικεφαλής της ΕΥΔΑΠ δεν σχολίασε το ζήτημα της ιδιωτικοποίηση που... εκκρεμεί στα σχέδια αποκρατικοποίησης της κυβέρνησης Σαμαρά. Δεν θέλησε να πάρει θέση για το ζήτημα, λέγοντας ότι αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης κι «αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να είμαι ένας καλός μάνατζερ στην επιχείρηση προς όφελος των καταναλωτών». 
ΠΗΓΗ:.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου