Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

1.750.000 άνεργοι ως το τέλος του έτους. Μια νέα γενια Ελληνικής διασποράς στην πόρτα


Έτσι θα έρθει η "ανάπτυξη"- 1.750.000 άνεργοι ως το τέλος του έτους
Οι οικονομικές κρίσεις στην Ελλάδα  καταλήγουν να αιμοδοτούν με νέους την ελληνική διασπορά. Τα καλύτερα μυαλά μεταναστεύουν αφήνοντας πίσω μια χώρα που μοιραία μπαίνει σε κοινωνική καθυστέρηση.  Το γεγονός τς καθυστέρησης  μπορούν να το δουν και να το αναγνωρίσουν οι ομογενείς.
Καθώς η κρίση του ευρώ πήρε να γυρίζει η Ελλάδα  έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη. Είναι τόσο βαθιά πληγωμένη και τόσο ανίκανη να θρέψει τα παιδιά της που αυτά πρέπει να φύγουν, αφήνοντας μας να παλέψουμε εκ νέου με την ίδια σαπίλα που έστειλε μετανάστες τους παππούδες και τους πατεραδες μας.
Tα νέα εφιαλτικά ποσοστά ανεργίας 26,8% που ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Οκτώβριο, δεν αποτελούν την ύστατη δοκιμασία για τους Έλληνες.
Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και καθηγητής της Παντείου κ. Σάββας Ρομπόλης προβλέπει ότι το 2013 η ανεργία στην Ελλάδα θα «σκαρφαλώσει» στο δυσθεώρητο 29%, ενώ η πραγματική ανεργία θα διαμορφωθεί στο 34-35%, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 1,75 εκατομμύρια ανέργους.
Τραγικές είναι οι επιπτώσεις όχι μόνο για τη νέα γενιά αλλά και για τον σκληρό πυρήνα των 40ρηδων που ουδέποτε είχαν βρεθεί εκτός αγοράς εργασίας. Τα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ είναι κάθε μέρα ασφυκτικά γεμάτα, μια εικόνα που αντικρίζαμε σπάνια την τελευταία 15ετία. Οι αριθμοί παραπέμπουν στην ύφεση του 1961 όταν η ανεργία είχε σκαρφαλώσει στο 27,6% και οι Έλληνες έπαιρναν τα τρένα της μεγάλης φυγής για τη Γερμανία και το Βέλγιο… 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου