Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Συντονισμό ενεργειών στο φυσικό αέριο συμφώνησαν Κύπρος και Λίβανος




Σε συντονισμό των προσπαθειών και ενίσχυση της συνεργασίας Κύπρου και Λιβάνου στο θέμα της αξιοποίησης του φυσικού αερίου προς όφελος των δύο λαών, συμφώνησαν οι Πρόεδροι Δημήτρης Χριστόφιας και Μισέλ Σουλεϊμάν σε συνάντησή τους στη Βυρητό.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε, ότι με τον πρόεδρο Δ. Χριστόφια αποφάσισαν να προχωρήσουν σε όλες τις προαπαιτούμενες ενέργειες, για αξιοποίηση του φυσικού αυτού πλούτου των δύο χωρών.
Ο πρόεδρος Δ. Χριστόφιας χαρακτήρισε «ευλογία» τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, διαβεβαιώνοντας, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη με προσήλωση στο διεθνές δίκαιο, την ειρήνη και τη σταθερότητα και παρά τις τουρκικές απειλές.
Εξέφρασε επίσης την επιθυμία της Λευκωσίας, να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο του Λιβάνου, η συμφωνία συνεκμετάλλευσης των κοινών περιοχών στις ΑΟΖ των δύο χωρών.
Στη συνάντηση των δύο ηγετών, συζητήθηκαν επίσης το Κυπριακό, η κρίση στη Συρία και άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου