Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Ράπισμα από τους ισλαμοφασίστες της Λιβύης στην Ελλάδα! Έβαλε την Τουρκία στις διμερείς συζητήσεις για την Ελληνολιβυκή ΑΟΖ1




Έτσι, για να καταλαβαινόμαστε. Το “Ολυμπία” από την πρώτη στιγμή φωνάζει ότι ο σχεδιασμός με τις “μαύρες” εξεγέρσεις στην μέση Ανατολή είναι εφιαλτικός για την Ελλάδα. Το κράτος κοιμόταν. Το πρώτο χαστούκι έρχεται από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Λιβύης, που φιλοξενούσαμε και τους τραυματίες τους στην Ελλάδα για να κονομήσουν κάποιοι συγγενείς πολιτικών προσώπων. Έπεται η Αίγυπτος.
Διπλωματική απρέπεια και πολιτική πρόκληση τεράστιου μεγέθους αποτελεί η απάντηση του Υπουργού Διεθνούς Συνεργασίας Λιβύης Μ. Αμπντελαζίζ σε σχετική ερώτηση περί της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών, κατά την επίσημη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ, κ. Δ. Αβραμόπουλου.
Συγκεκριμένα, ο Λίβυος αξιωματούχος στην ουσία έβαλε την Τουρκία σε ένα ζήτημα που δεν την αοφρά, αφού η ΑΟΖ και η Υφαλοκρηπίδα της Λιβύης δεν τέμνεται και δεν συνορεύει με αυτήν της Τουρκίας!
Επί λέξει, ο Λίβυος υπουργός είπε:
Αμπντελαζίζ: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οριστική απόφαση για το θέμα της οριοθέτησης 
θαλασσίων ζωνών. Υπήρχαν συνεννοήσεις και συνομιλίες και μου δόθηκε σήμερα το πρωί η ευκαιρία να συνομιλήσω με τον συνάδελφό μου για αυτό το θέμα. Διότι το θέμα αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και τη Λιβύη. Πρέπει να προχωρήσουμε σε ένα πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών που έχουν θαλάσσια σύνορα με την Ελλάδα και τη Λιβύη. Επιδιώκουμε να υπάρξει μία γενική συμφωνία που να συμπεριλαμβάνει όλες τις χώρες που τους αφορά αυτό το θέμα. Γιατί εμείς θέλουμε να κοιτάξουμε προς το μέλλον συνολικά, όχι μεμονωμένα.
Με άλλα λόγια, ο Λίβυος υπουργός μας λέει να τα βρούμε με την Τουρκία, δηλαδή να υποχωρήσουμε στις απαράδεκτες διεκδικήσεις της Τουρκίας, και μετά να προχωρήσουμε στην οριοθέτηση με τη Λιβύη. Δηλαδή, ή θα υποχωρήσουμε στις διεκδικήσεις της Τουρκίας, ή οριοθέτηση γιόκ.
Να σημειωθεί ότι η απαράδεκτη από κάθε άποψη και προκλητικότατη απάντηση του Λίβυου αξιωματούχου (που υπάρχει αυτούσια στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών), δεν υπογραμμίστηκε από κανέναν συντάκτη που συνόδευε τον κ. Αβραμόπουλο στο επίσημο ταξίδι στη Λιβύη, δημιουργώντας ποικίλα ερωτηματικά. Φυσικά, κανένα κόμμα και κανένας πολιτικός δεν είπε λέξη για το θέμα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι κλινικά νεκρό!
Επίσης, να υπενθυμίσουμε ότι όταν ο κ. Νταβούτογλου έστελνε με δυο ξεχωριστά αεροπλάνα 200 εκατομμύρια δολλάρια μετρητά στη λιβυκή αντιπολίτευση, λίγο πριν την πτώση του Καντάφι, το τρίγωνο ΓΑΠ-Δρούτσα-Σαχινίδη, με την εγκληματική συμμετοχή πρέσβεων, εκταμίευαν δεκάδες εκατομμύρια από τα μυστικά κονδύλια, με …άγνωστο προορισμό.
Τώρα η Τουρκία εισπράττει τα κέρδη της πολιτικής της και η Ελλάδα τα επίχειρα των αθλιοτήτων μιας ομάδας ανίκανων και διεφθαρμένων ατόμων που διοίκησαν αυτή τη χώρα, αλλά και την τσαπατσουλιά της παρούσας διοίκησης του Υπουργείου Εξωτερικών, που έκανε μια επίσημη επίσκεψη, χωρίς να έχει προεξοφλήσει τουλάχιστον το γεγονός ότι δεν θα υπήρχε αυτή η τεράστια πρόκληση από πλευράς ενός διαλυμένου κράτους, όπως είναι η Λιβύη.
Ακολουθεί η επίσημη διερμηνεία, από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου