Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Η ΝΔ τρώει όσους εφοριακούς δεν είναι δικοί της!




Ολο και πιο αποφασιστικά προχωρά η ΝΔ στην οικοδόμηση ενός νέου κράτους της Δεξιάς, τοποθετώντας κομματικά στελέχη της σε θέσεις-κλειδιά του κρατικού μηχανισμού και απομακρύνοντας από αυτές όσους δεν είναι δικοί της άνθρωποι.
Εχοντας επίγνωση τόσο της επιτεινόμενης αποδυνάμωσης της λαϊκής επιρροής του ΠΑΣΟΚ όσο και της προετοιμασίας της ΔΗΜΑΡ να μεταπηδήσει σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν κρίνει τις συνθήκες κατάλληλες προκειμένου να συμμετάσχει και στην επόμενη κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλεύεται την πολιτική αδυναμία των εταίρων του με τους οποίους συγκυβερνά.
Συμπεριφέρεται έτσι πολύ πιο αλαζονικά στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ από όσο αντικειμενικά του επιτρέπει το ασήμαντο για κυβερνών κόμμα ποσοστό του 29,66% που πήρε στις εκλογές του Ιουνίου και το οποίο εμφανίζεται να έχει υποστεί μείωση σε όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και τις πιο «στημένες». Αυτό τουλάχιστον υποδηλώνει η πρωθυπουργική απόφαση καθαίρεσης 107 διευθυντών και τμηματαρχών και 57 υποδιευθυντών στο ΣΔΟΕ και στις Εφορίες όλης της χώρας και αντικατάστασής τους με στελέχη της ΔΑΚΕ, της συνδικαλιστικής παράταξης της ΝΔ, σε ποσοστό τουλάχιστον 80%, όπως ισχυρίζονται επαΐοντες του χώρου. Βαρύτατα θιγόμενο από αυτές τις αλλαγές είναι βεβαίως το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε φροντίσει να στελεχώσει με δικά του στελέχη αυτές τις κρίσιμες θέσεις.
Εχοντας πάρει όμως μόλις 12,28% στις εκλογές του Ιουνίου και με εδραιωμένη πλέον την πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι ο Βαγγέλης Βενιζέλος είναι διατεθειμένος να δώσει τα πάντα στον Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να μη γίνουν με τίποτα εκλογές, γιατί το ΠΑΣΟΚ θα πάρει μονοψήφιο ποσοστό, ευνόητο είναι ότι ο αρχηγός της ΝΔ αισθάνεται ότι μπορεί άνετα να ξηλώσει τον ΠΑΣΟΚικό μηχανισμό στο κράτος και δη στον άκρως ευαίσθητο αυτόν τομέα. Το ζήτημα δεν είναι απλώς αν ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός θα είναι νεοδημοκρατικός ή ΠΑΣΟΚικός. Είναι πολύ σοβαρότερο και έχει ζωτική πολιτική σημασία.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου