Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Εκδικάζεται αύριο η προσφυγή της ΓΣΕΕ στο ΣτΕ



Εκδικάζεται αύριο Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 η προσφυγή της ΓΣΕΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της 6ης Πράξης του Υπουργικού συμβουλίου με την οποία ανατράπηκαν βασικές και θεμελιώδεις αρχές του Εργατικού θεσμικού πλαισίου και τέθηκαν σε ισχύ σειρά πρωτοφανών και βάναυσων αντεργατικών μέτρων.
Μια κυβερνητική απόφαση κατ’ εντολή και απαίτηση των δανειστών που διαμόρφωσε στην Ελλάδα ένα εργασιακό τοπίο τριτοκοσμικής χώρας.
Η αντισυνταγματικότητα των μέτρων που καταργούν το εργατικό και θεσμικό πλαίσιο της χώρας και η παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων είναι πρωτοφανής για χώρα της Ε.Ένωσης έχουν καταγγελθεί τόσο από το Συμβούλιο της Ευρώπης όσο και από το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Με την 6η ΠΥΣ 2012 καταργούνται ΣΣΕ και επιβάλλονται μειώσεις μισθών που υποβιβάζουν το ήδη ισχνό εισόδημα των εργαζομένων κάτω από το όριο φτώχειας, όσων φυσικά έχουν ακόμη εργασία και δεν έχουν προστεθεί στις στρατιές των ανέργων ή των μερικώς απασχολουμένων.
Συγχρόνως οδηγούν σε ακόμη βαθύτερη και καταστροφικότερη ύφεση που θα οδηγήσει σε κλείσιμο και άλλες επιχειρήσεις και σε ακόμη μεγαλύτερη ανεργία.
Η ΓΣΕΕ μετά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα συνεχίσει τον αγώνα για την ακύρωση των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών και αντεργατικών μέτρων των μνημονίων με προσφυγή και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η Συνομοσπονδία θα ασκήσει όλα τα δικαιώματά της ενώπιον των Ελληνικών και Διεθνών δικαστηρίων και θα υπερασπιστεί με κάθε μέσο και τρόπο τα ατομικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των εργαζομένων της χώρας μας. 
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου