Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρεμπορίας καυσίμων - Πώς δρούσε




Με ιδιαίτερα τεχνάσματα, για να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές, όπως τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και “βιτρίνα” εταιρείες και συνεργαζόμενα πρατήρια, την έκδοση εικονικών τιμολογίων και παραστατικών κ.ά., θησαύριζαν τα μέλη του οργανωμένου κυκλώματος λαθρεμπορίας καυσίμων, που εξαρθρώθηκε χτες από την οικονομική αστυνομία στην Αττική, μετά από έρευνες και παρακολουθήσεις τηλεφώνων και προσώπων, που ξεκίνησαν πριν από περίπου έξι μήνες.
Οι κατηγορούμενοι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ο διευθυντής της Οικονομικής Αστυνομίας ταξίαρχος Δημήτρης Γεωργατζής και ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ Χρήστος Μανούρας, είχαν διακινήσει τον τελευταίο καιρό πάνω από 3,3 εκατομμύρια λίτρα λαραίων καυσίμων, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη και ζημιώνοντας το ελληνικό δημόσιο με ποσά που υπερβαίνουν τα 4 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία.
Ανάμεσα στα άλλα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσαν ήταν και η χρήση ειδικού λογισμικού προγράμματος -ιδιαίτερα προηγμένης τεχνολογίας που δεν άφηνε ορατά ίχνη ανίχνευσής του- το οποίο τους παρείχε τη δυνατότητα, με ένα κινητό τηλέφωνο από μικρή απόσταση, να παρεμβαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής εκροών καυσίμου από τις αντλίες συνεργαζόμενων πρατηρίων. Έτσι αλλοίωναν την ένδειξη παρεχόμενης ποσότητας καυσίμου και έδιναν στους πελάτες μικρότερη ποσότητα, που δεν αντιστοιχούσε στην αναγραφόμενη αξία, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό.
Το κύκλωμα αποτελείτο από τρεις διαφορετικές ομάδες, που δρούσαν ανεξάρτητα ή σε συνεργασία μεταξύ τους, με επικεφαλής τρεις παλιούς γνώριμους των διωκτικών αρχών, στον τομέα της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 10 άτομα, τα οποίο οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ κατηγορούνται άλλα τέσσερα άτομα, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην αστυνομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου