Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Την αποφυλάκιση Ντερτιλή ζητά ο Ηλίας Κασιδιάρης!


ntertilis_kasid

Την «έμπρακτη δήλωση ανθρωπισμού» από την κυβέρνηση ζητά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αναφερόμενος στον ισοβίτη Νικόλαο Ντερτιλή. Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνη ο Ηλίας Κασιδιάρης κάνει λόγο για «διαχρονική εμμονή των αρμοδίων παραγόντων στον εγκλεισμό του στρατηγού Νικολάου Ντερτιλή, παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση, που παραμένει φυλακισμένος, αν και ασθενής, πάνω από 38 έτη».
Ο στρατηγός Ν. Ντερτιλής είναι ο τελευταίος κρατούμενος εκ των πρωταιτίων της επταετίας που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 37 χρόνια. Καταδικάστηκε το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για την εν ψυχρώ δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην ερώτησή του τονίζει ότι ενώ «με κάθε ευκαιρία η πολιτική ηγεσία διατρανώνει την πεποίθησή της ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει, οι πράξεις της αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο» και ζητά την αποφυλάκιση του «παρασημοφορημένου για την πολεμική του δράση στρατηγού».
Πριν λίγες ημέρες όταν και απεβίωσε ο γιός του Ν.Ντερτιλή, ο έγκλειστος στρατιωτικός αρνήθηκε να παραστεί στην κηδεία παρά την ειδική άδεια που χορήγησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. Αντιθέτως ο ισοβίτης στρατηγός υπέβαλε στην διεύθυνση των φυλακών δήλωση στην οποία ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να μεταβεί στην κηδεία του γιου του.  protothema.gr
Σχόλιο RYaN: Η δήλωση που υπέβαλε ο Ν. Ντερτιλής στη διεύθυνση των φυλακών είχε το ίδιο περιεχόμενο με την υπεύθυνη δήλωση που είχε στείλει από τον Απρίλιο του 2011 στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:
Υπεύθυνος Δήλωσις
Προς τον κύριον Πρόεδρον της Ελληνικής Δημοκρατίας
Διανύων το τριακοστόν έβδομον Πάσχα, εντός του δεσμωτηρίου μου,
Δηλώ
Ότι είς και μόνον τρόπος, υφίσταται εξόδου μου από τας φυλακάς. Εκείνος, από του να αιτήση συγγνώμην από εμέ επισήμως η Ελληνική Πολιτεία διά το διαπραχθέν, υπό ταύτης δικαστικόν εγκλημά κατ’ εμού όπερ και απετέλεσε την μεγαλυτέραν ηθικήν, νομικήν και πολιτικήν ατιμίαν των αιώνων.
Εν αντιθέτω περιπτώσει θα αποθάνω, εντός των φυλακών εκπληρών αποστολήν, ού μόνον ως στρατιώτης, αλλά και επαναστάτης εν τη πράξει.

16η Απριλίου 2011
Ο Δηλών
Ν. Ντερτιλής 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου