Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Σοκ: Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση φέρνει 30 νέα μέτρα


Σοκ: Η απόφαση του Eurogroup για τη δόση φέρνει 30 νέα μέτρα

Συνολικά τριάντα νέα μέτρα προβλέπει η πρόταση απόφασης του Eurogroup για τη δόση που αναμένεται να εκταμιευτεί. Απαιτεί άμεσα να ληφθούν 10 προαπαιτούμενες δράσεις ως τις 13 Δεκεμβρίου, νέα μέτρα για τον Δεκέμβριο και συνολικά 30 μέτρα ως το επόμενο φθινόπωρο.
Στην πρόταση οι 17 υπουργοί Οικονομικών παραδέχονται ότι η Ελλάδα έκανε μεγαλύτερη πρόοδο από αυτή που χρειαζόταν αλλά παρ΄ όλα αυτά, ζητούν και άλλα μέτρα:
1. Προϋπολογισμός για το 2013 και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (ΜΠΔΣ) που εκτείνεται έως το 2016.
2. Παρουσίαση του επικαιροποιημένου προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στη Βουλή και δημοσίευση εξαμηνιαίας ανάλυσης του Σχεδίου Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων.
3. Μεταφορά στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ της πλήρους και άμεσης κυριότητας (μετοχών ή δικαιωμάτων παραχώρησης) της Εγνατίας Οδού και των περιφερειακών λιμένων της Ελευσίνας, Λαυρίου, Ηγουμενίτσας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Καβάλας, Κέρκυρας, Πάτρας, Ηρακλείου και Ραφήνας.
4. Εξασφάλιση ότι τα αρμόδια υπουργεία και άλλοι φορείς θα παρέχουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας πλήρη πρόσβαση για την απογραφή όλων των ακινήτων.
5. Τροποποίηση ή κατάργηση των νομοθετικών διατάξεων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, αρχές ΟΛΠ και ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ, λιμάνια, κλπ.) που αποκλίνουν από το καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών και που θέτουν οποιοδήποτε περιορισμό στα δικαιώματα ψήφου των ιδιωτών μετόχων
6. Νομοθεσία για τον καθορισμό του ρόλου και των προσόντων του Γενικού Γραμματέα Εσόδων και ο Υπουργός Οικονομικών να αναθέσει την δυνατότητα λήψης αποφάσεων στον Γενικό Γραμματέα.
7. Τοποθέτηση έμπειρων ελεγκτών στον φορολογικό έλεγχο ώστε να γίνουν πλήρως λειτουργικές μονάδες όπως αυτή των μεγάλων φορολογούμενων (100 ελεγκτές), ίδρυση μονάδας για άτομα με μεγάλη περιουσία και για αυτοαπασχολουμένους με υψηλά εισοδήματα (στελέχωση με 50 έμπειρους ελεγκτές άμεσα υπόλογους στον γενικό γραμματέα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου