Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΡΑΓΙΛΑΝ Η αβάσταχτη υποχωρητικότητα του ΥΠΕΞ ή ελιγμός για την αποφυγή των χειρότερων;




"Αποσοβήσαμε μείζονα ελληνοτουρκική κρίση" υποστηρίζουν τα υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, αναφορικά με την αντίδραση του ΥΠΕΞ σε ότι αφορά την παρουσίαση βιβλίου του ηγετικού στελέχους του PKK Μουράτ Καράγιλαν (στην φωτό εν μέσω μαχητών του ΡΚΚ, με το μουστάκι) στο Πολεμικό Μουσείο, όπου χαρακτηρίστηκε "τρομοκρατική οργάνωση" το PKK.
Πληροφορίες που τέθηκαν υπ'όψιν του defecnenet.gr από το ΥΠΕΞ αναφέρουν ότι "Η Τουρκία ήταν έτοιμη να καταγγείλλει την Ελλάδα στο Συμβούλιο της Ευρώπης και σε όλα τα αρμόδια ευρωπαΪκά όργανα, ως χώρα υπόθαλψης τρομοκρατών", ενώ "Μας κατέστη σαφές ότι θα αντιδρούσαν ανάλογα σε όλα τα επίπεδα αν δεν αποδοκιμάζαμε την εκδήλωση". Δηλαδή το "πήγαιναν" για κρίση...
Από εκεί και πέρα το θέμα συζητήθηκε σε επίπεδο Μαξίμου. Μέχρι χθες δεν υπήρχε δημοσιοποιημένη ανακοίνωση από το ΥΠΕΘΑ για τις αλλαγές στο Πολεμικό Μουσείο που είχε προαναγγείλλει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας την Πέμπτη.
Χθες εμφανίστηκε στο site του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μια ανακοίνωση χωρίς ταυτότητα (δηλαδή δεν αναφερόταν η διεύθυνση του υπουργείου που την είχε συντάξει, όπως γίνεται πάντα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου) με τον τίτλο "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ" (!) με ημερομηνία "29 Νοεμβρίου" σύμφωνα με την οποία άλλαζε η διοίκηση του Πολεμικού Μουσείου και τοποθετούνταν εν ενεργεία αξιωματικοί.
Ανώτατη πηγή του υπουργείου Άμυνας ανέφερε στο defencenet.gr ότι:
"Ο Νταβούτογλου δεν θα μας πει τι θα κάνουμε, αλλά η σύνδεση ΥΠΕΘΑ-Πολεμικού Μουσείου-ΡΚΚ δημιουργεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούνται. Ειδικά από την στιγμή που σήμερα η προσέγγισή μας σε ότι αφορά την ένταση που μπορεί να προκληθεί με την Τουρκία είναι αναγκαστικά διαφορετική από αυτή που θα είχαμε αν η Ελλάδα δεν αντιμετώπιζε αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με άλλους συμμάχους...
Παρ'ολα αυτά δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης παρουσίασης των αγώνων του ΡΚΚ σε ιδιωτικούς χώρους".
Με την τελευταία φράση δίνεται και ένα τέλος στα σενάρια περί απαγόρευσης των δραστηριοτήτων του ΡΚΚ στην Ελλάδα. Κανείς δεν απαγορεύει την δραστηριοποίησή του σε ιδιωτικούς χώρους-τουλάχιστον ακόμα.......... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου