Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

"Τίθεται σε απειλή η ειρήνη" λέει η ελληνική ένωση "Ομόνοια"..





Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», με αφορμή τις νέες, σημερινές δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού, Σαλί Μπερίσα.

«Η έγερση εδαφικών διεκδικήσεων δυναμιτίζει τις διμερείς σχέσεις και προσβάλει την ειρήνη σε... μια ευαίσθητη περιοχή και περίοδο» τονίζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα. Οι δηλώσεις αυτές, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελούν «ευθεία έγερση εδαφικών διεκδικήσεων από πλευράς της Αλβανίας έναντι της Ελλάδας»,

«Με ανεδαφικές και ανιστόρητες δηλώσεις αυτού του ύφους, τίθεται σε απειλή η ειρήνη και η συμπόρευση των χωρών προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της οργάνωσης «Ομόνοια». «Όσοι αρθρώνουν τέτοιες απόψεις βρίσκονται διαμετρικά αντίθετα με όσα οι καιροί επιβάλουν και οι λαοί οραματίζονται», ενώ «προσβάλουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις που αποτελούν ουσιαστική διάσταση στην επιζητούμενη ειρηνική συνεργασία στην περιοχή της Νοτιανατολικής Ευρώπης», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η «Ομόνοια» αναφέρει ακόμη ότι τέτοιου είδους δηλώσεις «βρίσκονται μακράν του πνεύματος που πρέπει να διέπει τις σχέσεις δύο εταίρων, όπως επιβάλλεται και απ’ τα σχετικά ισχύοντα στους κόλπους του ΝΑΤΟ».

Η οργάνωση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, τονίζει την ανάγκη να γίνουν «όλα τα απαραίτητα βήματα ώστε να επικρατήσει η επιβεβλημένη ήρεμη αναζήτηση εκπλήρωσης των προτεραιοτήτων της ομαλής διαδικασίας ένταξης και ειρηνικού εσωτερικού βίου, που διασφαλίζει και την πρόοδο και την ευημερία του Αλβανικού λαού». 
ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου