Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΓΗΣ Αθώοι οι «σφαγείς» του UCK



Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο  της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία αθώωσε από όλες τις κατηγορίες τους  τρείς οπλαρχηγούς «σφαγείς» των ορθόδοξων Σέρβων κατα την περίοδο του πολέμου για το Κόσοβο. Συγκεκριμένα  αθώοι κρίθηκαν ο πρώην αρχηγός του «Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου» UCK  Ραμούς Χαραντινάι, ο οπλαρχηγός  Λάχι Μπραχιμάι και  ο οπλαρχηγός Ιντρίζ Μπαλάι, και  το δικαστήριο διέταξε την άμεση απελευθέρωσή τους, αναφέρει το αλβανικό πρακτορείο Balkanweb. Lajmet.com.
OI προαναφερόμενοι οπλαρχηγοί του UCK είχαν παραπεμφθεί στο «Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης» με τις κατηγορίες των   « κατά συρροή δολοφονιών,  βασανιστηρίων  και απάνθρωπης μεταχείρισης αθώων πολιτών (γυναικόπαιδα , γέροι), εγκλήματα τα οποία είναι αντίθετα με τους νόμους και τα έθιμα του πολέμου"  σύμφωνα με το κατηγορητήριο που διαβάστηκε από τον εισαγγελέα της υπόθεσης, Bakone Moloto.
Εν τω μεταξύ, στους δρόμους του Κοσσυφοπεδίου έχουν αρχίσει γιορτές για το την αθώωση των οπλαρχηγών του UCK  . Πολλοί πολίτες παρακολούθησαν τη συνεδρίαση απευθείας από την  ιστοσελίδα Balkanweb. Lajmet.com. αλλά και μπροστά από τεράστιες οθόνες που τοποθετήθηκαν στο Κόσοβο. Η δίκη των οπλαρχηγών του UCK ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2010. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου