Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Προς τους σοσιαλδημοκράτες οδεύει στο Ευρωκοινοβούλιο ο ΣΥΡΙΖΑ



Πολλοί αναρωτήθηκαν τι ήθελε προ ημερών ο Χάνες Σβόμποντα στην Κουμουνδούρου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, στην Ευρωβουλή, ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ενώ ο Σβόμποντα είναι επικεφαλής του κόμματος των Σοσιαλιστών – Δημοκρατών. Τι γύρευε, λοιπόν, η αλεπού στο παζάρι; Αν μάλιστα λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι τις προηγούμενες φορές που είχε έρθει στην Αθήνα έβλεπε μόνο τις ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ (Παπανδρέου, Βενιζέλος) το οποίο είναι μέλος της Ομάδας της οποίας ηγείται ο Σβόμποντα στο ευρωκοινοβούλιο, το μυστήριο μεγαλώνει. Για να πάρει μεταγραφή ο Σβόμποντα στον ΣΥΡΙΖΑ, αποκλείεται. Άρα, η μόνη λογική εξήγηση είναι μήπως «ψήνεται» μεταγραφή του ΣΥΡΙΖΑ στους Σοσιαλιστές – Δημοκράτες.
Κι αυτό, κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται. Τουλάχιστον για την ώρα. Αύριο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση δεν αποκλείεται να τον συμφέρει να είναι σε μια μεγάλη και ισχυρή ομάδα στο ευρωκοινοβούλιο. Ίσως και να του ταιριάζει περισσότερο ο χώρος, αφού θέλει να γίνει ΠΑΣΟΚ του 1981.
Κάτι τέτοιο θα το ήθελε και ο Σβόμποντα για να μη μειωθεί η δύναμη των ευρωσοσιαλιστών, αφού το ΠΑΣΟΚ από 8 που έχει σήμερα, το 2014 πιθανολογείται ότι θα εκλέξει έναν ή το πολύ δύο ευρωβουλευτές. Πρόβλημα να είναι δυο κόμματα από την ίδια χώρα στην ίδια ευρωομάδα δεν υπάρχει, αφού έχουμε το παράδειγμα της Κύπρου. Αυτές τις λογικές σκέψεις που κάνω εγώ, λέτε να μην τις συζήτησε ο Σβόμποντα με τη Ρένα Δούρου, τον Δημ. Παπαδημούλη και τον Ν. Παππά;
Είμαι σίγουρος ότι τις συζήτησε και διαπιστώθηκε «ευρεία σύνθεση απόψεων». Αντίστοιχη με αυτή που διαπιστώθηκε και στο θέμα της οικονομικής κρίσης που επίσης συζητήθηκε εκτενώς και σε βάθος. Προβλέπω ότι εφεξής ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον Πιερ Λοράν και την ηγεσία του GUE – NGL θα συζητά, όταν πηγαίνει στις Βρυξέλλες, και με τον Χάνες Σβόμποντα. 
ΠΗΓΗ:matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου