Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ιερό πόλεμο κατά της Ρωσίας κήρυξαν η Αλ Κάϊντα και οι σουνίτες ισλαμιστές!



«Αδέλφια, η Μόσχα έγινε εχθρός του Ισλάμ και των μουσουλμάνων, έγινε ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός των πιστών και της θρησκείας μας». Με αυτά τα λόγια ο Σεΐχης Γιουσούφ Αλ-Καρνταβί – ο πιο σεβαστός θεολόγος στο κόσμο των σουνιτών, κήρυξε ιερό πόλεμο σήμερα στην Ρωσία και αυτό μόνο θετικό δεν είναι για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια.
Ο Αλ-Καρνταβί σε ένα κήρυγμα μίσους ζήτησε από τους πιστούς "Να πολεμήσουν την Ρωσία, όπου βρίσκονται γιατί φέρει ευθύνη για τις δολοφονίες άοπλων κατοίκων στη Συρία". Σίγουρα και η χθεσινός θάνατος 49 ισλαμιστών ανταρτών στον Καύκασο από τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις έπαιξε κρίσιμο ρόλο στο κήρυγμά του.
Πρόκειται για τον  πνευματικό ηγέτη της εξτρεμιστικής πτέρυγας της οργάνωσης «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» στην Αίγυπτο, στη Συρία, στη Λιβύη και σε άλλες χώρες του ισλαμικού κόσμου.
Ο Αλ-Καρνταβί έγραψε πάνω από 120 βιβλία, του έχουν απονεμηθεί οκτώ διεθνή βραβεία για την ανεκτίμητη προσφορά του στις μουσουλμανικές θεμελιώδες γνώσεις. Σήμερα είναι ένας θεολόγος με την μεγαλύτερη επίδραση στο κόσμο. Βρίσκεται στη τρίτη θέση στο κατάλογο «οι 100 πιο ευφυείς άνθρωποι του κόσμου» σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό «Prospect Magazine» και το αμερικανικό περιοδικό «Foreign Policy». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου