Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ Καταργεί την Ελάχιστη Αμοιβή για τη Διενέργεια Ενεργειακής Επθεώρησης σε Κτήρια



Τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών καταργεί τις ελάχιστες νόμιμες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης που ως τώρα καθορίζονταν διοικητικά. Έτσι, η αμοιβή για διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θερμάνσεως και εγκαταστάσεων κλιματισμού θα καθορίζεται πλέον με έγγραφη συμφωνία των μερών.
Υπενθυμίζεται ότι βάσει των ως τώρα ισχυόντων, το κόστος εκδόσεως Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης είναι α) για επιθεώρηση ολόκληρης πολυκατοικίας 1 ευρώ ανά τετραγωνικό, με ελάχιστο κόστος 200 ευρώ, β) για διαμερίσματα 2 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 150 ευρώ και γ) για μονοκατοικίες 1,5 ευρώ ανά τ.μ., ελάχιστο κόστος 200 ευρώ.
Εκτιμάται ότι η νέα ρύθμιση θα ελαφρύνει σημαντικά τους 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Σημειώνεται πως η υποχρέωση έκδοσης Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης για την περίπτωση αγοροπωλησίας και ενοικίασης κτιρίων, θεσπίσθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βασικό επιστημονικό εργαλείο για τη διασφάλιση της διαφάνειας στην αγορά των ακινήτων και την καταγραφή της ενεργειακής καταστάσεως του υφιστάμενου κτιριακού αποθέματος 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου