Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έβαλαν νέα εκρηκτικά στις γέφυρες του Έβρου οι Τούρκοι - Ανησυχία στα Επιτελεία...



Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του ΓΕΣ πριν από τέσσερις ημέρες ο τουρκικός στρατός προέβη σε μία κίνηση που έχει δημιουργήσει προβληματισμό: Συγκεκριμένα από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης μονάδα Μηχανικού του τουρκικού Στρατού ανανέωσε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς υπονόμευσης  που βρίσκονται τοποθετημένοι από την τουρκική πλευρά στην Γέφυρα των Κήπων.

Η κίνηση έχει δημιουργήσει απορίες καθώς οι μηχανισμοί είχαν εγκατασταθεί σχετικά πρόσφατα και εν πάση περιπτώσει δεν δικαιολογείται η αντικαταστασή τους παρά μόνον αν κάποιοι στο τουρκικό Επιτελείο θεωρούν ότι μπορεί να έχουμε έναρξη επιχειρήσεων σε σύντομο χρονικό διάστημα!

Η γέφυρα είναι παγιδευμένη από την τουρκική πλευρά για την περίπτωση που μετά την εκδήλωση τουρκικής επιθετικής κίνησης υπάρξει ελληνική αντεπίθεση προς την πλευρά της Ανατολικής Θράκης.

Άλλωστε μέχρι πολύ πρόσφατα τα σχέδια του ΓΕΕΘΑ, αλλά και του ΓΕΣ προέβλεπαν ως αντιπερισπασμό σε τουρκική επιθετική κίνηση στα νησιά, αντίστοιχη επιθετικη ενέργεια στην Θράκη με τις ελληνικές τεθωρακισμένες μεραρχίες να ξεχύνονται στην πεδιάδα που βρίσκεται δυτικά της Κωνσταντινούπολης.
Κατ'αυτό τον τρόπο προβλέπεται η ανατίναξη των γεφυρών του Έβρου προκειμένου να δυσχερανθεί τυχόν κίνηση από ελληνικής πλευράς. 
Οι εργασίες του  τουρκικού Μηχανικού ξεκίνησαν την Τετάρτη για ένα δίωρο και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης. 
Μετά από συνολική εργασία δέκα ωρών, το τουρκικό Μηχανικό είχε αντικαταστήσει το σύνολο των μηχανισμών και είχε προχωρήσει σε συνδέσεις των νέων εκρηκτικών με τους σταθμούς πυροδότησης.
Στην Ανατολική Θράκη αναπτύσσεται η 1η Τουρκική Στρατιά (έδρα Σελιμιγιέ στην Κωνσταντινούπολη), ένας εξαιρετικά ισχυρός μείζων επιχειρησιακός σχηματισμός ο οποίος είναι διατεταγμένος καθαρά επιθετικά. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου