Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ




Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Στις 13/10/12 ημέρα Σάββατο,  στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τηλεδιάσκεψη έγινε το Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο Οκτώβρη με θέμα την Γνωστοποίηση της  Ενοποίησης μεταξύ ΠΣΕΕΠ – ΕΝΩΣΗΣ.
Η εισήγηση του προέδρου του ΠΣΕΕΠ μετά την έγκριση 14 εγγραφών νέων συναδέλφων που προσλήφθηκαν 6 και 3 μήνες νωρίτερα ήταν ότι :  Σήμερα μαζευτήκαμε εδώ ώστε και να εγκρίνουμε συνδικαλιστικά την Ενοποίηση των Σωματείων, διότι θα ήταν ανήθικο και αντιδημοκρατικό οι συνάδελφοι αυτοί να μη ψηφίσουν για την Αλλαγή του Καταστατικού.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ αφού ψήφισε για τους 14 νέους συναδέλφους επισήμανε ότι το να επικαλούνται την ηθική για ένα τέτοιο θέμα, το χαιρετίζει, όμως η ηθική δεν πρέπει να είναι επιλεκτική.   Ηθικό θα ήταν να μην έχουν αποκλειστεί όλες οι άλλες προτάσεις για το Καταστατικό.  Ηθικό είναι όταν ενοποιούνται Σωματεία, σε εύλογο χρόνο να προσφεύγεις σε Εκλογές ώστε να εκφραστούν όλοι πλέον στη Διοίκηση του Σωματείου. Και βεβαίως ηθικό δεν είναι ενώ η Απόφαση γνωστοποιείται από το Πρωτοδικείο στις 06/10/12 και να μη το γνωρίζει κανείς όλως τυχαίως, και να πρέπει να κάνουμε στις 13/10/12 Διοικητικό Συμβούλιο ημέρα Σάββατο ;;;;;;
Κατανοήσαμε όμως το λόγο που δεν θα έπρεπε να είναι γνωστό ώστε να μπορέσει το Σωματείο της ΕΝΩΣΗΣ να ψηφίσει στις 08/10/12 για αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης όσο ακόμη υπήρχε σαν Σωματείο ΕΝΩΣΗ !!!!!!
Έτσι η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ κατέθεσε εγγράφως τη θέση της στο «συνδικαλιστικό κάλεσμα του Σαββάτου» που έγινε άρον άρον, ώστε οι κατάλογοι μελών του Σωματείου ΠΣΕΕΠ να αυξηθούν κατά 90 συναδέλφους.
« Επί της αρχής της σημερινής διαδικασίας για την Ενοποίηση των Σωματείων, καταθέτουμε τη θετική μας  ψήφο, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.   Διαφωνούμε όμως, ως προς το τακτικισμό που επιλέξατε να αποπερατωθεί μία τόσο σημαντική διαδικασία » και αμέσως μετά αποχωρήσαμε.
Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι στις «δημοκρατικές» ενέργειες του Προεδρείου, θα δοθεί η πρέπουσα απάντηση από τους ίδιους τους εργαζόμενους.  Οι εργαζόμενοι διαβάζουν τις κορώνες «ενότητας», «αποτελεσματικότητας» και «συσπείρωσης» και αντίθετα βιώνουν πράξεις διάσπασης, αποκλεισμού και απόλυτου αυταρχισμού. Σαστισμένοι παρακολουθούν ενέργειες που φέρουν τον μανδύα της νομιμότητας, αλλά σίγουρα εκπίπτουν ηθικής.  Τους καλούμε λοιπόν να απαντήσουν με ένα μεγάλο ΟΧΙ σε αυτούς που με τις ενέργειές τους εκφυλίζουν τον θεσμό, διότι έτσι μόνο τον προστατεύουμε.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου