Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

O ρόλος των Αμερικανών και γιατί οι Ρεμπουμπλικάνοι θέλουν τώρα το Grexit



Σε μία κλωστή κρέμονται οι ισορροπίες πάνω από την Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα, και όσο οι ΗΠΑ πλησιάζουν προς τις προεδρικές εκλογές τους,  οι συγκρούσεις  μεταξύ των δύο στρατοπέδων, αυτών που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και αυτών που τη θέλουν εντός, θα κλιμακώνονται  επικίνδυνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε στρατόπεδο κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών αγωνίζεται για να πάρει το πάνω χέρι. Οι συσχετισμοί έχουν περιπλακεί, τόσο σε στρατηγικό όσο και γεωπολιτικό επίπεδο, ενώ οι χειρισμοί των πολιτικών συνέβαλαν στην πολυπλοκότητα, που αντιμετωπίζει κάθε σοβαρός αναλυτής, ως προς το τι ή δεν συμβαίνει ή είναι πιθανό να συμβεί.
Στην πορεία, μερικοί από τους παίκτες έχουν αλλάξει πλευρές – κυρίως από τον Λευκό Οίκο. Τον περασμένο Ιανουάριο η κυβέρνηση Obama κινούσε Ουρανό και Γη για να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ και να δημιουργήσει ένα τείχος προστασίας γύρω από αυτήν, ενώ την ίδια στιγμή ήλπιζε να διευρύνει τις προσβάσεις της σ’ αυτήν, ιδιαίτερα μάλιστα στα θέματα των στρατιωτικών βάσεων, του ενεργειακού τομέα και του ορυκτού πλούτου. Τώρα η αμερικανική κυβέρνηση έχει ασκήσει κάθε επιρροή για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, κάτι που θα διευκόλυνε την επανεκλογή Obama.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου