Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

NYT για Ελλάδα: "Τους περιμένει ένα εφιαλτικό μέλλον και μια χαμένη γενιά λόγω Γερμανίας"



Ένα εφιαλτικό εγγύς μέλλον για την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία βλέπουν οι New York Times σε σημερινό τους κύριο άρθρο με το οποίο στηλιτεύουν την Γερμανία ότι με την επιμονή  της σε "αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας" οδηγεί στο χάος τον ευρωπαϊκό Νότο και το ευρώ στην διάλυση.
"Η υπομονή του κόσμου εξαντλείται, οι αντιδράσεις σε Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία αυξάνονται συνέχεια, οι αριθμοί των διαδηλωτών είναι πολύ μεγάλοι για να τους αγνοήσουν οι πολιτικοί" , λέει. Η εφημερίδα επικρίνει σφοδρά και την γερμανική πολιτική για τις "αποτυχημένες πολιτικές λιτότητας που δεν αντιλαμβάνεται ότι χριεάζεται άμεση ρευστότητα για να μην καταρρεύσουν οι αγορές".
Ειδικότερα, όσον αφορά την Ελλάδα (με ποσοστό ανεργίας 24,4% τον Ιούνιο 2012), τονίζεται ότι, όπως και στην Ισπανία, η ανεργία έφτασε σε ιστορικά ύψη για την ευρωζώνη, ενώ παρ'όλα αυτά οι κυβερνήσει των δύο χωρών προχωρούν στα σχέδιά τους για αυστηρότερους προϋπολογισμούς λιτότητας, γεγονός που καθιστά ζοφερότερες τις προοπτικές στον εργασιακό τομέα. 
Παρατίθεται μάλιστα η σχετική δήλωση του Τζόναθαν Τοντ, εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων της Eurostat: "Η ανεργία αποτελεί σοβαρή απειλή στην κοινωνική συνοχή και αυξάνει τον κίνδυνο πολιτικού εξτρεμισμού" εννοώντας τα ισχυρά εθνικιστικά κινήματα που αναπτύσσονται, ενώ η εφημερίδα θεωρεί σχεδόν βέβαιη την απόσχιση της Καταλονίας από την Ισπανία! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου