Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Η «αραβική άνοιξη» ως δοκιμή αντοχής


Сергей Лавров 65-й сессия Генеральной асамблеи ООНΗ κατάσταση στη Μέση Ανατολή καθίσταται δοκιμή της ικανότητας της διεθνούς κοινότητας να τηρεί τον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Η Μέση Ανατολή είναι ένα ξεχωριστό θέμα της εφετινής Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η επίλυση μεμονωμένων περιφερειακών συγκρούσεων δεν θα γίνει δυνατή, μεταξύ άλλων και εξαιτίας των διαφωνιών στη διεθνή κοινότητα. Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης ο επικεφαλής του ρωσικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι εκείνοι, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και τον κόσμο συνολικά, πρέπει να βασίζονται στον καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Αυτές οι θεμελιώδεις αρχές δεν δίνουν καθ’ οιαδήποτε μορφή το δικαίωμα να ασχολείται κανείς με την ανατροπή καθεστώτων, υπενθύμισε ο Σ.Λαβρόφ:
Είναι ανεπίτρεπτο να επιβάλλεται στους λαούς το πολιτικό καθεστώς των χωρών τους. Αυτό είπε απολύτως ξεκάθαρα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μιλώντας στις 26 Σεπτεμβρίου στο Κρεμλίνο. Όλη η πορεία των γεγονότων και στον αραβικό κόσμο, αλλά και σε άλλες περιοχές μαρτυρούν το αδιέξοδο παρόμοιας πολιτικής, η οποία είναι ικανή να οδηγήσει σε επικίνδυνη συσσώρευση διεθνικών και διαθρησκευτικών τριβών στις διεθνείς σχέσεις. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου