Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τέλος στη Λειτουργία των Παλαιών Μονάδων Ηλεκτροπαραγωγής στην Κύπρο



Τερματίζεται έως το Σεπτέμβριο η πολυδάπανη λειτουργία των κινητών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, συνολικής ισχύος 285 μεγαβάτ, που χρησιμοποιούνται για κάλυψη των αναγκών ηλεκτροδότησης στην Κύπρο, μετά την περσινή καταστροφή στο Μαρί.
Μετά την πλήρη επαναλειτουργία του Ηλεκτροπαραγωγού Σταθμού της Αρχής Ηλεκτρισμού στο Βασιλικό, θα τεθούν εκτός λειτουργίας και οι παλιές ατμοηλεκτρικές μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού στη Μονή και τη Δεκέλεια, σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ. Θα καθαριστούν επίσης οι χώροι για να αξιοποιηθούν για μελλοντικές σύγχρονες αναπτύξεις. 
Ο διευθυντής της ΑΗΚ Στέλιος Στυλιανού διαβεβαιώνει ότι οι επισκευές στο Βασιλικό προχωρούν με βάση τα χρονοδιαγράμματα, προσθέτοντας ότι πριν από το καλοκαίρι του 2013, ο σταθμός θα παρουσιάζει την ίδια ακριβώς εικόνα όπως και πριν από την έκρηξη στο Μαρί. Ως προς τις μονάδες παραγωγής, η υπ’ αριθμόν πέντε, ισχύος διακοσίων-είκοσι μεγαβάτ, θα είναι πλήρως έτοιμη στις αρχές Σεπτεμβρίου. 
Σε πλήρη εμπορική λειτουργία θα τεθούν το Δεκέμβριο και άλλα 220 μεγαβάτ της μονάδας τέσσερα και ακολουθούν στις αρχές του 2013, η μονάδα τρία και οι μονάδες ένα και δύο, πριν από το προσεχές καλοκαίρι. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου