Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Spiegel: Στα πρόθυρα της αβύσσου η Ελλάδα... Μόνο η χρεοκοπία αποτελεί λύση πλέον



 Στα πρόθυρα της αβύσσου η Ελλάδα... Μόνο η χρεοκοπία αποτελεί λύση πλέον... 
 Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει νέο προκλητικό δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel. 
 "Η Ελλάδα απογοήτευσε πάλι τους πιστωτές της. Η κυβέρνηση Σαμαρά θα ζητήσει επιμήκυνση του μνημονίου, ενώ χρειάζεται νέο δάνειο. Οι εταίροι ωστόσο πλέον είναι απρόθυμοι να παρέχουν οτιδήποτε στην Ελλάδα. Το μόνο που της μένει είναι να.....
αποδεχθεί την ήττα της και να κάνει μια νέα αρχή", επισημαίνεται στο δημοσίευμα. 
 "Επίσημα τουλάχιστον όλα βαίνουν βάση σχεδίου. Το Σεπτέμβριο η Τρόικα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για να ελέγξει την πορεία της δημοσιονομικής της προσαρμογής και αναλόγως θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση για την χώρα. 
 Στην πραγματικότητα ωστόσο είναι αμφίβολο το κατά πόσο η χώρα θα λάβει ολόκληρο το ποσό του δεύτερου πακέτου και αν τελικά έτσι θα σωθεί από την χρεοκοπία", εκτιμά το Spiegel.
 "Μόνο ένα είναι ξεκάθαρο: Η Ελλάδα πέρα από περισσότερο χρόνο, χρειάζεται και χρήμα, το οποίο η ευρωζώνη είναι απρόθυμη ή ανήμπορη πλέον να παρέχει. Αν η Καγκελάριος, Merkel, λόγου χάριν, παρουσιάσει στο γερμανικό κοινοβούλιο τρίτο πακέτο για την Ελλάδα, θα την διώξουν... πυξ λαξ", τονίζεται στο δημοσίευμα, και προστίθεται: "Αφού κανείς δεν μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα, πρέπει να χρεοκοπήσει. 
 Ήδη η χρεοκοπία της θα κοστίσει στη Γερμανία 80 δισ. ευρώ". Nωρίτερα, τις πέντε μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Angela Merkel ενόψει των εκλογών του 2013, περιέγραφε σε άλλο δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό, μετά την επιστροφή της από τις καλοκαιρινές δια κοπές.  
 Πρώτο: Ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις λόγω των προβλημάτων της Ελλάδας. Ο κυβερνητικός συνασπισμός έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα, αυτούς δηλαδή που την επικρίνουν για τους χειρισμούς της και εκείνους που δεν θέλουν να συνεχιστεί η βοήθεια προς την Ελλάδα. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου