Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η καλύτερη φωτογραφία του πλανήτη μας…



Αιωρούμενος στο διάστημα ο πανέμορφος πλανήτης μας, ποτέ δεν αποτυπώθηκε τόσο καθαρά σε μια φωτογραφία.
Η Γη έχει γίνει αντικείμενο φωτογράφησης επί δεκαετίες ξεκινώντας από τον δορυφόρο Explorer 6 το 1959 ενώ αργότερα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τον πλανήτη μας από το διάστημα σε εκπληκτικές φωτογραφίες όπως η «Blue Marble» που λήφθηκε από την αποστολή της NASA Απόλλων 17. Αλλά καμία φωτογραφία δεν συνέλαβε τον πλανήτη μας σε μια μοναδική λήψη υψηλής ευκρίνειας όπως αυτή η εκπληκτική φωτογραφία από το Ρωσικό δορυφόρο Elektro-L  ο οποίος βρίσκεται σε γεωστατική τροχιά 36000 χιλιομέτρων γύρω από τη Γη. Σε αντίθεση με άλλες φωτογραφίες του πλανήτη μας που τραβήχτηκαν στο παρελθόν και στην ουσία αποτελούσαν σύνθεση πολλών λήψεων, αυτή η φωτογραφία υψηλής ευκρίνειας 121 megapixel προήλθε από μια μοναδική λήψη. Ο λόγος για τον μάλλον παράξενο χρωματισμό είναι το φάσμα λειτουργίας του δορυφόρου είναι κοντά στο υπέρυθρο ενώ επίσης συλλέγει φως και από το ορατό μέρος του φάσματος. Γι’ αυτό και οι περιοχές με βλάστηση απεικονίζονται με πορτοκαλί απόχρωση αντί για πράσινη.
Η πιο καλή πρόσφατη φωτογραφία της Γης από τη NASA,  έχει ληφθεί από τον δορυφόρο Suomi-NPP και είναι μια σύνθεση φωτογραφιών του πλανήτη από τη φωτογραφική μηχανή του δορυφόρου.
Κοιτάζοντας το υπέροχο κοινό μας σπίτι απ’ έξω μήπως να αναλογιστούμε λίγο καλύτερα για τη ματαιότητα κάποιων πραγμάτων που μας «απασχολούν»; 
ΠΗΓΗ:antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου