Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Στέλνουν κατηγορούμενη για διαφθορά να επιβλέπει τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα!


Στέλνουν κατηγορούμενη για διαφθορά να αναλάβει για λογαριασμό του Eurogroup τις αποκρατικοποιήσεις στην Ελλάδα, ρωτά ο Δ. Παπαδημούλης
«Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Bubeníková και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την Σλοβακική δικαιοσύνη» σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ  Δ. Παπαδημούλης, το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του TVXS.gr ότι η κατηγορούμενη για διαφθορά στη Σλοβακία, ανέλαβε υπεύθυνη εκ μέρους του Eurogroup για την επίβλεψη των ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “τον Ιανουάριο του 2012, όταν το σκάνδαλο «Gorilla» έγινε πρωτοσέλιδο στον Τύπο της Σλοβακίας, η Anna Bubeníková, διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Ιδιοκτησίας (FNM) και υπεύθυνη για τις ιδιωτικοποιήσεις βρέθηκε στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για τις περιπτώσεις διαφθοράς που έπληξαν τη χώρα. Αποκαλυπτική μυστική έως τότε έκθεση που έκανε την εμφάνισή της στο διαδίκτυο την ανάγκασε να παραιτηθεί:.
Επικαλούμενο σλοβάκικη εφημερίδα, το TVXS σημειώνει ότι η Anna Bubeníková προτάθηκε πριν από δύο μήνες στην Ε.Ε από τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Σλοβακίας να αναλάβει τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και η πρότασή του έγινε αποδεκτή , ενώ η παρούσα κυβέρνηση της Σλοβακίας , ζητά την επανεξέταση του διορισμού της από το Eurogroup για λόγους «ηθικής τάξης».
Με αφορμή δημοσίευμα του TVXS ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε:
«Ανεξάρτητα από τη γενικότερη και κατηγορηματική αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ με την πολιτική των γενικευμένων ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, η ανάθεση ρόλου κλειδί σε πρόσωπο που κατηγορείται από την κυβέρνηση της χώρας του για διαφθορά αποτελεί μείζονα ηθική και πολιτική πρόκληση. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να πάρει θέση για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Η κυβέρνηση οφείλει σήμερα κιόλας να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Bubeníková και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την Σλοβακική δικαιοσύνη»
ΠΗΓΗ:eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου