Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Με απεργία αρχίζει η νέα σχολική χρονιά


Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) κήρυξαν την πρώτη 24ωρη απεργία της νέας σχολικής χρονιάς για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών
Σε «θέση μάχης» ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, εξαγγέλλοντας κινητοποιήσεις με την έναρξη των μαθημάτων τον Σεπτέμβριο με αιχμή τα οικονομικά και την αξιολόγηση. Ηδη, με χθεσινή απόφασή τους, οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των δασκάλων (ΔΟΕ) κήρυξαν την πρώτη 24ωρη απεργία της νέας σχολικής χρονιάς για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Μια ημέρα πριν, την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθεί η τελετή του αγιασμού σε όλα τα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό των διευθύνσεων εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα. Επίσης, στις 8 Σεπτεμβρίου, οι εκπαιδευτικοί θα δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα γίνει στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Στην κορυφή της αιτημάτων της ΔΟΕ βρίσκεται το ζήτημα των μεγάλων περικοπών στους μισθούς των εκπαιδευτικών, κυρίως των νεοδιόριστων που αμείβονται με 570 ευρώ το μήνα, αλλά και ο σχεδόν «μηδενικός» αριθμός μόνιμων διορισμών φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις 200 δάσκαλοι και καθηγητές θα διοριστούν φέτος σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τους εκπαιδευτικούς να εκτιμούν ότι θα πρόκειται για τη δυσκολότερη σχολική χρονιά των τελευταίων ετών με πολλά κενά και χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου