Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Παράνομα τα μισά πρατήρια καυσίμων στην Κύπρο



Σημαντικές τροποποιήσεις στη νομοθεσία που διέπει την αδειοδότηση πρατηρίων πετρελαιοειδών επιφέρει νομοσχέδιο του Υπουργείου Εμπορίου της Κύπρου, με το οποίο, θα επιχειρηθεί να αντιμετωπισθεί και η τεράστια παρανομία που παρατηρείται σήμερα, όπου σχεδόν τα μισά πρατήρια ανά το παγκύπριο, λειτουργούν χωρίς άδεια.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", από τα στοιχεία που παραχώρησαν οι δήμοι στην Ελεγκτική Υπηρεσία, διαπιστώθηκε ότι στα όρια 24 δήμων λειτουργούσαν συνολικά 187 πρατήρια από τα οποία τα 90 χωρίς να έχουν εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας καθότι δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στη σχετική νομοθεσία.
Για άλλα 65 πρατήρια εκδόθηκε αντικανονικά άδεια λειτουργίας, χωρίς να πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας. Παρόλα αυτά και παρά τις επισημάνσεις της Γενικής Ελέγκτριας, δεν αναζητήθηκαν ευθύνες, ούτε λήφθηκαν πειθαρχικά ή άλλα μέτρα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων που εξέδωσαν παράτυπα άδειες λειτουργίες σε πρατήρια πετρελαιοειδών. Επιπρόσθετα ερωτηματικά εγείρονται και από το γεγονός ότι, δεν ανακλήθηκαν οι 65 άδειες που διαπιστώθηκε ότι εκδόθηκαν κατά παράβαση της νομοθεσίας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου