Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                  
  


Ένα μήνα μετά από το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης, η ζωή όλων των εργαζομένων εξακολουθεί να δοκιμάζεται σκληρά, οι άνεργοι βυθίζονται στην απελπισία και όλοι οι ασφαλισμένοι παρακολουθούν έντρομοι την κατάρρευση των Ταμείων, με άμεση υποβάθμιση της υγείας, της περίθαλψης και μείωσης των συντάξεων, με τη συνέχιση της κατεδαφιστικής πολιτικής των μνημονίων.
Άπαντες πλέον γνωρίζουν ότι όσο περνά ο καιρός, τόσο η εφιαλτική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι μονιμοποιείται.
Η μείωση των μισθών είναι ανεξέλεγκτη και απάνθρωπη, οι εργοδότες κάνουν πάρτι με τις εκβιαστικές ατομικές συμβάσεις και την επιβολή των φτηνότερων λεγόμενων «ελαστικών» μορφών εργασίας, οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και η εφαρμογή τους μόνο ως ανέκδοτο ακούγονται.  Η διεκδίκηση των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων σκοντάφτει στο πιο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που είχε ποτέ η χώρα, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει κάθε φαντασία και η ανεργία εξαθλιώνει κάθε ελληνική οικογένεια.
Οι  αδιέξοδες μνημονιακές πολιτικές της ύφεσης, της ανεργίας και της εξαθλίωσης, όχι μόνο δεν γίνεται προσπάθεια να σταματήσουν , αντίθετα εντείνονται και η Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – Πασόκ – ΔΗΜΑΡ σύσσωμη ψάχνει να βρει νέους τρόπους εφαρμογής κα επιβολής αυτής της πολιτικής.
Ένα τέτοιο τρόπο βίωσαν σήμερα το πρωί στις 04.30 οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία όπου μετά από 264 ημέρες απεργίας διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους βρέθηκαν αντιμέτωποι με κλούβες των ΜΑΤ, όπου σε μια νυχτερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας άνοιξαν οι πύλες του εργοστασίου καταστρατηγώντας κάθε συνταγματικό δικαίωμα και διεκδίκηση που μπορεί να έχει κάθε εργαζόμενος.
Καταγγέλλουμε την φασιστική νοοτροπία και λειτουργία της Κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και ζητούμε άμεσα να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ από την Ελληνική Χαλυβουργία.
Καταγγέλλουμε τον εργοδότη κο Μάνεση που για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του απολύει εργαζόμενους και ζητάει περικοπές μισθών σε όσους απομένουν.
Στηρίζουμε τους απεργούς χαλυβουργούς στο δίκαιο αγώνα τους και ζητάμε από όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα (Τριτοβάθμιο  –  Δευτεροβάθμιο  –  Πρωτοβάθμιο) να οργανώσει μαζική αντίσταση και αντίδραση σε όσα επιβάλλουν στον Έλληνα εργαζόμενο κα στον ελληνικό λαό.
Στην Αργεντινή των Μνημονίων είχαν κατεβάσει το στρατό να περιφρουρεί τραπεζίτες και επιχειρηματίες .
Εδώ άρχισαν με τα ΜΑΤ.  Οσονούπω μάλλον θα δούμε και τον στρατό.
Αυτή η σύγχρονη χούντα πρέπει να σταματήσει πριν μας πνίξει.

Για τη Διοίκηση

Ο Πρόεδρος                                                                                                                 Ο Γενικός Γραμματέας

Νίκος Ορφανός                                                                                                         Παναγιώτης Κοντουσιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου