Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Καμπανάκι από ΔΕΠΑ για τις Συσσωρευμένες Οφειλές





Ζήτημα εθνικής ανάγκης χαρακτηρίζει η ΔΕΠΑ το πρόβλημα με τις οφειλές στην αγορά ενέργειας, σε επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος, Χ.Σαχίνης, προς το ΥΠΕΚΑ και τη ΡΑΕ την περασμένη εβδομάδα. Τα στοιχεία που παραθέτει κάνουν λόγο για χρέη 300 εκατ. ευρώ, τα οποία δυσχεραίνουν την θέση της εταιρείας και την δυνατότητά της να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες φυσικού αερίου από το εξωτερικό.
Ο κ. Σαχίνης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν μπορέσει να βρει άμεσα μια λύση, τότε η ΔΕΠΑ θα ζητήσει εγγυητικές επιστολές από τράπεζες ώστε να αγοράσει αέριο. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε το γεγονός ότι οι Ρώσοι και οι υπόλοιποι ξένοι προμηθευτές δεν κάνουν πίστωση χρόνου όσον αφορά τις εξαγωγές τους, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην εγχώρια αγορά. Θυμίζουμε ότι στις 15/6 η ΔΕΠΑ οφείλει να πληρώσει την τουρκική Botas, ενώ στις 22/6 ακολουθεί η Gazprom και η Eni.
Τέλος, η διοίκηση της ΔΕΠΑ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση αποτυχίας των προσπαθειών αυτών, θα αναγκαστεί να διακόψει την προμήθεια προς τους ηλεκτροπαραγωγούς και μάλιστα σε μια περίοδο υψηλής ζήτησης, όπως είναι η καλοκαιρινή. 
ΠΗΓΗ:http://www.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου