Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Reuters: Από Vitol και Glencore προμηθεύεται η Ελλάδα πετρέλαιο




Από τις εταιρίες εμπορίας πετρελαιοειδών Vitol και Glencore προμηθεύεται πετρέλαιο, πλέον, η Ελλάδα, εξαιτίας των κυρώσεων στο Ιράν, όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, τους τελευταίους δύο μήνες οι δύο αυτές εταιρίες αποτελούν τους βασικούς προμηθευτές των ΕΛΠΕ έχοντας δώσει στην Ελλάδα συνολική ανοιχτή πίστωση 300 εκατ. ευρώ επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την αγορά χωρίς τραπεζικές εγγυήσεις. 
Από την ελληνική πλευρά πάντως, εκπρόσωπος των Ελληνικών Πετρελαίων επανέλαβε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «η εταιρία δεν σχολιάζει την εμπορική της πολιτική».
Κύκλοι της αγοράς ανέφεραν ωστόσο ότι οι πληροφορίες που επικαλείται το Reuters δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και ότι οι δύο συγκεκριμένοι οίκοι δεν είναι οι μοναδικοί προμηθευτές του ομίλου.
Από την πλευρά των δύο εταιριών που φέρονται να είναι οι αποκλειστικοί προμηθευτές των ΕΛΠΕ, trader ενός εκ των δύο εταιριών δήλωσε στο Reuters:
«Τα πάντα είναι πολύπλοκα με την Ελλάδα. Κάθε συμφωνία είναι ξεχωριστή από την άλλη, για κάθε φορτίο, έχουμε διαφορετικούς όρους».
«Εάν έπρεπε να παραδώσω πετρέλαιο στην Ελλάδα τώρα θα ένιωθα πολύ άβολα,» τόνισε trader ρωσικής εταιρείας που δεν προμηθεύει την Ελλάδα προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως μία ΄τρύπα’ 100 εκατ. ευρώ θα τον σκότωνε.     
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου