Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ




Σύμφωνα με το κρητικό prismanews.gr, οι έλεγχοι θα γίνουν  μέσα στο καλοκαίρι, ακόμη και στα σπίτια όσων έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου να «στοκάρουν»  φθηνότερο πετρέλαιο θέρμανσης για το χειμώνα.
Οι έλεγχοι θα έχουν επίκεντρο τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και σύμφωνα με πληροφορίες στη λίστα βρίσκεται και το Ηράκλειο. Μάλιστα, οι έλεγχοι θα επεκταθούν και στην Κρητική ύπαιθρο καθώς σε πολλά χωριά της ενδοχώρας του νησιού, «φούλαραν» δεξαμενές από κεντρικά, μεγάλα πρατήρια των πόλεων.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία του ελέγχου για να εντοπιστούν σε ποιες περιπτώσεις στην Κρήτη εντοπίζονται «ύποπτοι» αριθμοί, ώστε να ακολουθήσουν στοχευμένοι έλεγχοι.
Η προοπτική αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο 80% του ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης θα σημάνει με τα σημερινά δεδομένα την εκτίναξη της τιμής στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Αγοράζοντάς το στα 1,046 ευρώ που ήταν η τελευταία μέση τιμή στα τέλη Απριλίου (όσο ίσχυε δηλαδή και η μειωμένη τιμή διάθεσής του κατά τη χειμερινή περίοδο), χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις  γλύτωσαν περίπου 400 ευρώ μετά από λίγους μήνες.
Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν αφορούν στους πολίτες, αλλά σε λαθρέμπορους, οι οποίοι  χρησιμοποιούν εικονικά ΑΦΜ και γεμίζουν τις δεξαμενές τους με φθηνό πετρέλαιο θέρμανσης είτε για να κερδοσκοπήσουν με την τιμή είτε για να το πουλήσουν ως… πετρέλαιο κίνησης. 
ΠΗΓΗ:http://www.inews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου