Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ακύρωση του νόμου περί μετενέργειας


ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΜΕΤΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
          Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη μεθοδευμένη κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, μέσα από τις αντισυνταγματικές και αντεργατικές αποφάσεις της κυβέρνησης κατ’ εντολή της Τρόικας για τις κλαδικές συμβάσεις και την κατάργηση της μετενέργειας.
          Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εφαρμοστεί η πράξη του υπουργικού συμβουλίου Ν 6/2012 για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που μοναδικό στόχο έχει τη γενικευμένη κατάργηση των όρων των ΣΣΕ και αφήνει επικίνδυνα «χώρο» στις αυθαίρετες εργοδοτικές πρακτικές.
          Τονίζουμε, πως η 14η Μαΐου δεν αποτελεί ημερομηνία ορόσημο καθολικής έναρξης ισχύος της μετενέργειας και καλούμε τους εργοδότες  να προχωρήσουν άμεσα σε υπογραφές ΣΣΕ. Τους ζητάμε να μην προχωρήσουν στην αυθαίρετη κατάργηση της μετενέργειας και στην εκμετάλλευση της ερμηνευτικής σύγχυσης που έχει προκληθεί.
          Είμαστε δίπλα στα σωματεία και στους εργαζόμενους, που δέχονται πιέσεις για μειώσεις μισθών, για ατομικές συμβάσεις εργασίας, για ενεργοποίηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων. Παράλληλα, η  Νομική Υπηρεσία του Ε.Κ.Θ (Αριστοτέλους 32, 7ος όροφος ) βρίσκεται καθημερινά στη διάθεση των εργαζομένων για την ενημέρωση και τη στήριξη τους.
          Τέλος, καλούμε τη νέα βουλή να πάρει πίσω τους νόμους που κατακερματίζουν τα εργασιακά κεκτημένα. Αν θέλουν έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην κατάργηση των συγκεκριμένων νόμων, ακόμα και στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της Παρασκευής 18 Μαΐου 2012.

                                                   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ      
ΠΗΓΗ:http://www.ekth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου