Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Γνωρίζοντας τα Μουσεία της Αθήνας



Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Ασωμάτων 22 & Διπύλου στο Γκάζι, βρίσκεται ένα από τα σπουδαιότερα μουσεία Ισλαμικού πολιτισμού.

Η   έκθεση Ισλαμικής Τέχνης, που φιλοξενείται στο νεοκλασικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, συγκαταλέγεται μεταξύ των 13 σημαντικότερων σχετικών συλλογών του κόσμου, σύμφωνα με το έγκριτο περιοδικό “SaudiAramcoWorld” και καλύπτει δεκατρείς αιώνες ιστορίας, αναδεικνύοντας το ρόλο του Ισλάμ στη Μεσόγειο μέσω της κληρονομιάς της ελληνο‐ρωμαϊκής παράδοσης της περιοχής και με επισημάνσεις στις σχέσεις του με το Βυζάντιο. Στην έκθεση φιλοξενούνται έργα από την Ινδία, την Περσία, τη Μεσοποταμία, τη Μ. Ασία και τη Β. Αφρική ως τη Σικελία και την Ισπανία.

Η     επίσκεψη στο μουσείο μπορεί να συνδυαστεί με μία υπέροχη βόλτα στην ευρύτερη περιοχή του Κεραμεικού και του Θησείου καθώς, στην ίδια περιοχή βρίσκονται σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Αρχαία Αγορά με το δωρικό ναό του Ηφαίστου (Θησείο), το ανακαινισμένο Μουσείο στη Στοά του Αττάλου καθώς και το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμεικού με το ομώνυμο Μουσείο.

Σας καλούμε σε μια ξενάγηση που θα γίνει από ξεναγό του μουσείου, προσφορά του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 και ώρα 11:30 π.μ.
στο μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Η διάρκεια της ξενάγησης υπολογίζεται στη 1,5 ώρα.

Σας περιμένουμε με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Το εισιτήριο προσφέρεται στην ειδική τιμή των 5 ευρώ/άτομο.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


Από την ανακοίνωση των ΕΛΠΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου