Τρίτη 8 Μαΐου 2012

«Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες»: 9-15 Μαΐου γιορτάζει ο Ήλιος στην Ευρώπη




Με σκοπό την καλύτερη γνωριμία των Ευρωπαίων καταναλωτών με την ηλιακή ενέργεια ξεκινά από αύριο στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις η γιορτή του Ήλιου.
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται οι «Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες» υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών συνδέσμων φωτοβολταϊκών και στις οποίες συμμετέχουν φέτος 20 ευρωπαϊκές χώρες (Νορβηγία, Σουηδία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Δανία, Πολωνία, Ελβετία, Τσεχία, Ουκρανία, Σλοβακία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σερβία).
«Ηλιακή ενέργεια: ακόμη όλο και περισσότερα γι’ αυτήν. Ορισμένοι έκαναν το πρώτο βήμα, άλλοι ακόμη διστάζουν. Πολλά ερωτήματα δεν βρίσκουν άμεσα απάντηση με αποτέλεσμα πολλοί να μην την προτιμούν: πόσο κοστίζει; πως λειτουργεί;» αναφέρεται σε ανακοίνωση της γαλλικής ένωσης φωτοβολταϊκών.
Οι «Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες» είναι απλώς η ευκαιρία και η αφορμή να γνωρίσει ο κόσμος αυτήν την νέα ενεργειακή πηγή, να λύσει όλες τις απορίες του, να δει από κοντά τις νέες τεχνολογίες που την αφορούν.
Με αφορμή τις «Ευρωπαϊκές Ηλιακές Ημέρες», στην Μασσαλία την εμφάνιση του θα κάνει το MS Tûranor, προκειμένου όποιος επιθυμεί να επιβιβαστεί σε αυτό το «φουτουριστικό, γιγάντιο, καινοτόμο και εξαιρετικά ελαφρύ» πλοίο το οποίο είναι καλυμμένο από 537 τ.μ. φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ στην Γαλλία προβλέπεται στο διάστημα αυτό 4 εκατ. μαθητές σε 40.000 σχολεία να συμμετάσχουν σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα παιχνιδιών ώστε και οι πιο νεαρές ηλικίες να έρθουν σε επαφή με τον «Ήλιο».
Ο θεσμός γεννήθηκε στην Αυστρία το 2000, έκτοτε σημειώνει κάθε χρόνο όλο και μεγαλύτερη επιτυχία.
Το 2011 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 εκδηλώσεις σε 19 χώρες της Ευρώπης κατά την διάρκεια της διοργάνωσης 
ΠΗΓΗ:http://www.energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου