Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Απελευθερώθηκε το ελληνόκτητο "AEGEAN HORΙZON"




Ύστερα από 43 ημέρες κράτησης, το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «AEGEAN HORΙZON» πήρε χθες βράδυ το «πράσινο φως» από τις αρχές της Νιγηρίας, να αποπλεύσει με προορισμό το Ρότερνταμ.
Το δεξαμενόπλοιο, με 24 άτομα πλήρωμα, εννιά Έλληνες και 15 Φιλιππινέζους, ενώ είχε αποπλεύσει στις 15 Νοεμβρίου με προορισμό την Ολλανδία, το σταμάτησαν πλοία του νιγηριανού πολεμικού ναυτικού στα ανοιχτά του Μπενίν, καθώς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νιγηριανές αρχές είχαν επικαλεστεί κάποιο πρόβλημα, πιθανόν εμπορικής φύσης, με τα έγγραφά του.
Όλο αυτό το διάστημα, είχαν προηγηθεί πυρετώδεις διαβουλεύσεις των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας, αλλά και της πλοιοκτήτριας εταιρείας με τις αρχές της Νιγηρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους Ελληνες ναυτικούς, στο διάστημα των διαπραγματεύσεων που μεσολάβησε, είχε παρουσιάσει μικρό πρόβλημα υγείας, νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους σε τοπικό νοσοκομείο της περιοχής και επαναπατρίστηκε στην Ελλάδα.
Παραμονή Χριστουγέννων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρη Μπαντιά, μετέβησαν στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου και αντάλλαξαν ευχές με τον καπετάνιο και το πλήρωμα του «AEGEAN HORIZON».
Ο πλοίαρχος, σε μήνυμά του, ευχαρίστησε θερμά για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, που κατέλαβαν το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου