Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Τ.Τέλλογλου: Πάνω από 60 πρατήρια στο κύκλωμα που δρούσε μετά το... μεσημέρι




Πολύ ευρύτερο απ’ ό,τι καταρχήν φαινόταν είναι το κύκλωμα στην Αττική που «έκλεβε» στις αντλίες, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ». Πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης και της Αστυνομίας, υπολογίζουν ότι τουλάχιστον 60 πρατήρια πρέπει να συμμετείχαν στην κλοπή στο «πιστόλι», που άρχισε σε μεγάλη κλίμακα μετά τη συρρίκνωση των περιθωρίων κέρδους και τη δραστική πτώση της κατανάλωσης.
Οι εταιρείες εμπορίας, το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και ανεξάρτητοι πρατηριούχοι έχουν συλλέξει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κλοπή δεν γίνεται όλες τις ώρες της ημέρας, αλλά με ιδιαίτερη ένταση τις απογευματινές ώρες, όταν οι υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών «πάνε σπίτι» τους.
Η τεχνολογική «εξέλιξη» της κλοπής στις αντλίες παίρνει όλο και πιο «ψηφιακές» μορφές, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι δυνατή η κλοπή με data clowding, από ένα μακρινό σημείο και όχι πια με remote control. Το υπουργείο Ανάπτυξης διαθέτει πληροφορίες για τους ανθρώπους που εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή. Στο κύκλωμα που εξαρθρώθηκε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης ηλεκτρονικού εγκλήματος, αποτελούνταν από ένα καταρχήν κέντρο, το οποίο «ρύθμιζε» την κλοπή στις αντλίες με κονσόλα. Είχε τη δυνατότητα ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης του σχετικού ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ απαιτούνταν η συμμετοχή στο πρατήριο εκπαιδευμένου υπαλλήλου στη χρήση του συστήματος με τη συμβολή του λογισμικού team viewer. Προϋπόθεση για την επιτυχημένη εφαρμογή του «κόλπου» ήταν η ύπαρξη αντλιών συγκεκριμένης μάρκας που λειτουργούσαν με παραποιημένες πλακέτες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου