Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ποια είναι τα 5 σημαντικότερα γεγονότα του 2012 και τι κοινό έχουν


Ποια είναι τα 5 σημαντικότερα γεγονότα του 2012 και τι κοινό έχουν

Τα ακόλουθα γεγονότα συνέβησαν μέσα στο 2012, δίνοντας το στίγμα του πώς πρόκειται να διαμορφωθεί ο κόσμος στο άμεσο μέλλον, τα οποία όμως ενδεχομένως να διέφυγαν της προσοχής εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης οικονομικής κρίσης που «πρωταγωνιστεί» και «περιορίζει» την αντίληψη στις άμεσες εξελίξεις.
Μία από τις πολλές αρνητικές συνέπειες της υπερπληροφόρησης στην εποχή μας είναι ότι καταλήγει να έχει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να προσφέρει. Αντί να πληροφορεί και να διαμορφώνει αντιλήψεις όσο το δυνατόν πιο αμερόληπτα, βομβαρδίζει ανελέητα, ζαλίζει, αποπροσανατολίζει την προσοχή σε σημείο ώστε ο παραλήπτης των πληροφοριών να μην έχει καμία εικόνα των πραγμάτων.
Οι Αμερικανοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τη φράση «the big picture» για να δηλώσουν αυτό ακριβώς που οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιληφθούν λόγω ακριβώς της υπερπληροφόρησης: να «πιάνεις» τη γενική εικόνα, να ξεδιαλέγεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα, την ήρα από το σιτάρι, όπως λέμε, τέλος να μπορείς να σχηματίζεις «εικόνα» εστιάζοντας στις πληροφορίες-κλειδιά.
Σύμφωνα με το qz.com, το οποίο φημίζεται για την πρωτοτυπία και το ευανάγνωστο των γεωπολιτικών και γεωοικονομικών προσεγγίσεών του, αυτά είναι τα γεγονότα διαπλανητικής σημασίας που άλλοτε αθόρυβα και άλλοτε παταγωδώς έθεσαν τις βάσεις για τις επικείμενες αλλαγές που λαμβάνουν και θα λάβουν χώρα σε όλο το μήκος και πλάτος της γης.
Κοινό στοιχείο αυτών των γεγονότων; Η προσπάθεια των μεγάλων δυνάμεων ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα και των κρατών δορυφόρων τους για τη διασφάλιση και τον έλεγχο των ενεργειακών αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
-Ο ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην παραγωγή πετρελαίου..... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου