Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Καύσιμα: Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Απόφαση για το Σύστημα Εισροών - Εκροών




Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση: «Τροποποίηση της Κ.Υ.Α. Φ2-1617/7.12.2010 (ΦΕΚ 1980 Β) «Διαδικασίες και προδιαγραφές εγκατάστασης, και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Απαιτήσεις συμμόρφωσης, καταγραφής, λειτουργίας και διασφάλισης των μετρήσεων και ηλεκτρονικής αποστολής δεδομένων».
Ως ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου εισροών - εκροών, νοείται το σύστημα το οποίο έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής μετάδοσης όλων των στοιχείων και δεδομένων που μετρά και καταγράφει, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για την διαφάνεια και τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.
Αναλυτικότερα, κάθε σύστημα ελέγχου εισροών εκροών που εγκαθίσταται στα πρατήρια υγρών καυσίμων πρέπει να μετράει αδιάλειπτα τη στάθμη του καυσίμου εντός της δεξαμενής, να παρακολουθεί, καταγράφει και συγκρίνει τις ποσότητες των εξερχόμενων από τις αντλίες καυσίμων, με τις αντίστοιχες εξερχόμενες ποσότητες καυσίμων από τις δεξαμενές κατά τη λειτουργία του πρατηρίου σε πραγματικό χρόνο. Να έχει δυνατότητα ανίχνευσης διαρροών καυσίμων ή να συμπληρώνει, προσαρμόζεται και συνεργάζεται με ήδη εγκατεστημένα συστήματα ανίχνευσης διαρροών καυσίμων ώστε να αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα. Να παρέχει έγκαιρη και κατάλληλη ειδοποίηση έναντι διαρροών, ανθρώπινου σφάλματος, αστοχίας υλικού ή λανθασμένου προγραμματισμού.
Να συλλέγει, καταγράφει, επεξεργάζεται και διασφαλίζει ηλεκτρονικά όλα τα δεδομένα που αφορούν τις εισροές και εκροές από τις δεξαμενές των καυσίμων καθώς και να αποστέλλει αυτά ηλεκτρονικά σε κεντρικές βάσεις δεδομένων. Να συνδέεται με κατάλληλο τύπο εγκεκριμένου φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού του ν. 1809/88 (ΦΕΚ Α΄ 222) όπως αυτός ισχύει, για την ηλεκτρονική διασφάλιση των δεδομένων που αφορούν τις εισροές και τις εκροές.
Κάθε ζυγός, προτού χρησιμοποιηθεί στη χώρα θα πρέπει να υποβληθεί σε Αρχική Επαλήθευση από την Διεύθυνση Μετρολογίας της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, από όπου και χορηγείται Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης εκτός και αν έχει ήδη υποστεί αρχική επαλήθευση από την κατασκευάστρια εταιρεία ή από άλλο εξουσιοδοτημένο φορέα. Επιπλέον, κάθε ζυγός πρέπει να συνοδεύεται με Δήλωση Συμμόρφωσης για την Οδηγία 90/384/ΕΟΚ του οίκου κατασκευής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου